NEA

Peugeot Benetau Sea Drive Concept: Όταν το οδόστρωμα δεν είναι πια αρκετό

Η παγκόσμια ηγέτιδα στην κατασκευή σκαφών, BENETAU, θέλησε να δοκιμάσει το i-Cockpit και στη θάλασσα και για αυτό τον λόγο συνεργάστηκε με την PEUGEOT.

Το αποτέλεσμα είναι το Sea Drive Concept, ένα ταχύπλοο που προσφέρει μία νέα ναυτική εμπειρία και παντρεύει δύο κόσμους, της θάλασσας και της ξηράς. Για την επιτυχία του εγχειρήματος, το i-Cockpit της PEUGEOT συνδυάστηκε με το σύστημα BENETEAU Ship Control, προσφέροντας στο Sea Drive Concept, χαρακτηριστικά από τα αυτοκίνητα PEUGEOT:

  • Το σκάφος έχει μικρό τιμόνι, εμπνευσμένο από το i-Cockpit, και έτσι ο χειρισμός του γίνεται πιο εύκολος, πιο άμεσος και πιο διασκεδαστικός.
  • Η μεγάλη HD οθόνη των 17 ιντσών προσφέρει, όπως και στα Peugeot, άμεση πρόσβαση σε κάθε λειτουργία του σκάφους ενώ μία δεύτερη αναδιπλούμενη οθόνη, προσφέρει τις βασικές πληροφορίες πορείας μπροστά στον οδηγό για άμεση πληροφόρηση.
  • Τέλος, και στις δύο πλευρές του πιλοτηρίου, διακόπτες ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στα SUV της PEUGEOT, προσφέρουν άμεση και εργονομικά ιδανική πρόσβαση σε άλλες απαραίτητες λειτουργίες.
  • «Το Peugeot i-Cockpit, αναδεικνύει τις βασικές αξίες της Peugeot, την πρωτοπορία, το σχεδιασμό και την ανώτερη ποιότητα», είπε σχετικά με την συνεργασία ο CEO της Peugeot, Jean-Philippe Imparato. «Είμαστε ευτυχείς που έχουμε την δυνατότητα να εφαρμόσουμε την εργονομία και τον σχεδιασμό του i-Cockpit σε μία διαφορετική βιομηχανία και να αποδείξουμε την προσαρμοστικότητα του συστήματος ειδικά μέσα από μία συνεργασία με μία μάρκα κύρους όπως η Beneteau».

Η ιστορία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Peugeot, έχει μακροχρόνια σχέση με το υδάτινο στοιχείο καθώς ήδη από το 1926 το τμήμα Peugeot Nautica είχε δημιουργήσει το Peugeot MotorBoat Car, ενώ το 1997 παρουσίασε το concept Peugeot 806 Runabout, που βασισμένο στο MPV της φίρμας, ενσωμάτωνε χαρακτηριστικά πολυτελών σκαφών, προσφέροντας  κατάστρωμα ηλιοθεραπείας και ναυτικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό.  

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!