NEA

Το Toyota Yaris απέσπασε 5 αστέρια Euro NCAP

Το Toyota Yaris, τα οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά πέτυχε το μέγιστο σκορ, 5 αστέρια, στις τελευταίες δοκιμές ασφάλειας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP για το 2017. Αυτό το επίτευγμα αποτελεί σαφή μαρτυρία της δέσμευσης της Toyota στην ασφάλεια των οχημάτων.

Η ασφάλεια βρίσκεται στην ‘καρδιά’ της δέσμευσής της Toyota για τη δημιουργία όλο και καλύτερων οχημάτων, γι’ αυτό και φροντίζει οι προηγμένες τεχνολογίες να μην αποτελούν μόνο προνόμιο πολυτελών και premium μοντέλων, αλλά να διατίθενται σε όλες τις κατηγορίες. Πιστή σε αυτές τις αξίες, η εταιρία έκανε το Toyota Safety Sense στάνταρ χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων 2017 Yaris.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με συστήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή ενός ατυχήματος ή να περιορίσουν τις συνέπειές του εάν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το πακέτο περιλαμβάνει Pre-Collision System (Σύστημα Προ-Σύγκρουσης) με Autonomous Emergency Braking (Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης), Automatic High Beam (Αυτόματη Λειτουργία Μεγάλης Σκάλας), Lane Departure Alert (Προειδοποίηση Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας) και σε μοντέλα ανώτερα της έκδοσης Entry, Road Sign Assist (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης).

Το Toyota Yaris ωφελείται και από αρκετά έξτρα χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα για μεγαλύτερη προστασία των επιβατών. Οι πίσω ζώνες ασφαλείας διαθέτουν περιοριστές φορτίου και προ-εντατήρες. Τα προσκέφαλα έχουν ανασχεδιαστεί με σκοπό να παρέχουν καλύτερη προστασία από τραυματισμό λόγω τραντάγματος. Το σχήμα των αερόσακων κεφαλής (τύπου κουρτίνας) έχει επίσης αναθεωρηθεί. Τέλος, η τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων έχει γίνει ευκολότερη με προσαρμογές στο σύστημα πρόσδεσης  Isofix και σήμανση (labelling).

«Εμείς στην Toyota, πιστεύουμε ότι η καλύτερη συμβολή που μπορούμε να έχουμε στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας είναι να τυποποιήσουμε τη διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει ένα ατύχημα ή τουλάχιστον να μετριάσει τις επιπτώσεις του» δήλωσε ο Matt Harrison, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Toyota. «Γι’ αυτό, σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη είναι τώρα εξοπλισμένα με το σύστημα  Toyota Safety Sense».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!