NEASMS

Σε ποια χώρα της Ευρώπης θα κατασκευαστεί το Gigafactory της Tesla Motors;

Η Ουγγαρία είναι αυτή που ενδιαφέρεται να προσθέσει ένα ακόμη μεγάλο εργοστάσιο και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας…

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, ο Peter Szijjarto, δεν έχασε χρόνο και επί της ευκαιρίας βρέθηκε στην Silicon Valley για να συζητήσει με τους ανθρώπους της Tesla Motors την πιθανότητα το Gigafactory να κατασκευάσει στην χώρα του (μήπως λέτε αυτό να ήθελε και ο Ερντογάν από την Μασκ;). Εδώ να πούμε πως η Ουγγαρία έχει τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή (μόλις 9%) ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για διάφορους κατασκευαστές.

Ήδη στην Ουγγαρία απασχολούνται πάνω από 100.000 εργάτες μόνο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και αντιστοιχεί στο 1/3 της συνολικής βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας. Εδώ να πούμε πως εκεί γραμμές παραγωγής έχουν οι Daimler, Opel και Suzuki, ενώ η Audi διατηρεί ένα εργοστάσιο κατασκευής και συναρμολόγησης κινητήρων. Επίσης, στην Ουγγαρία η SK Innovation θέλει να επενδύσει 770 εκ. δολάρια για να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!