ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτοκίνητα δίχως τιμόνι και πεντάλ!

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Με την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης οι κατασκευαστές έχουν ήδη να φαντάζονται πως κάποια μέρα τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν ούτε τιμόνι, μήτε πεντάλ!

Και αυτό διότι οι μετακινήσεις θα έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό που θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένες, όπως μας δείχνει και η πρώτη φωτογραφία από το πρωτότυπο Cruise AV της GM. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα concept που κάποια στιγμή στο μέλλον εικάζει πως θα είναι ένα όχημα δίχως κανένα χειροκίνητο έλεγχο. Από τα λίγα που έχουν γίνει γνωστά είναι πως το εσωτερικό βασίζεται σε εκείνο ενός Bolt EV.

Το πιο περίεργο από όλα είναι πως η GM είναι έτοιμη για την παραγωγή ενός τέτοιου οχήματος από το 2019 εφόσον εκδοθεί έγκριση τύπου από τις αρχές των ΗΠΑ. Προφανώς με την σημερινή υποδομή κάτι τέτοιο να μην μπορεί να αποτελέσει πραγματικότητα και η GM απλά να δημιουργεί εντυπώσεις για ευνόητους λόγους προβολής. Ωστόσο, κάποια στιγμή στο μέλλον θα το δούμε και αυτό. Και αν μας ρωτούσατε είναι κάτι που δεν μας αρέσει αφού καθαιρεί κάθε έννοια της οδηγικής απόλαυσης (από την άλλη υπάρχουν και τα ΜΜΕ).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button