NEASMS

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Toyota Auris

Η ιαπωνική εταιρία δοκιμάζει ήδη με βαρύ καμουφλάζ στους δρόμους της βόρειας Ευρώπης τη νέα γενιά Auris και την Corolla που θα βασίζεται στα ίδια μηχανικά μέρη…

Τα νέα Auris/Corolla αναμένεται να παρουσιαστούν προς τα τέλη του χρόνου και να λανσαριστούν στις ευρωπαϊκές αγορές το αργότερο από τις αρχές του 2019. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες αλλά θεωρείται σίγουρο πως το νέο Auris (και η Corolla) θα βασίζονται στην ευέλικτη πλατφόρμα TGNA (των Prius και C-HR).

Δεδομένη θεωρείται η υβριδική έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1.800 κ.εκ., όπως και η turbo στα 1.200 κ.εκ. Από εκεί και πέρα ίσως να δούμε τον ατμοσφαιρικό 1.500άρη και μία turbo εκδοχή του. Κάτι που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες όταν υπάρχουν φήμες για εκτενέστερη συνεργασία με την BMW (θυμηθείτε το κοινό project των επερχόμενων Supra-Z4) και δανεισμό του δικού της 1.500άρη τρικύλινδρου για την Ευρώπη.

Πάντως όλα δείχνουν πως το νέο Auris δεν θα έχει diesel έκδοση στην γκάμα του, ενώ υπάρχει πιθανότητα να δούμε και μια hot έκδοση (ίσως με δίλιτρη μοτέρ για ένα Auris GRMN) μιας και η Toyota ενισχύει τελευταία το σπορ προφίλ της (ειδικά με την παρουσίαση μέσα στο 2018 της νέας Supra).

Από πλευράς διαστάσεων το αμάξωμα θα μεγαλώσει ελαφρώς για μεγαλύτερη πρακτικότητα. Σχεδιαστικά δεν θα δούμε κάτι τολμηρό όπως στην περίπτωση του C-HR. To εσωτερικό θα παραπέμπει στο αντίστοιχο του τελευταίου με οθόνη αφής που θα προεξέχει σαν tablet από το ταμπλό και με πλήρη συνδεσιμότητα, Πλήρες θα είναι και το σύνολο με τα συστήματα υποβοήθησής.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!