SMSΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δαγκάνες από τιτάνιο για την Bugatti Chiron

Η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε πρωτότυπες δαγκάνες από τιτάνιο οι οποίες είναι ελαφρύτερες έως 40% από τις αλουμινένιες και οι μεγαλύτερες που έχουν κατασκευαστεί με 3D εκτύπωση.

Η Chiron διαθέτει 8πίστονες αλουμινένιες δαγκάνες μπροστά και 6πίστονες πίσω με την κάθε μία να ζυγίζει 4,9 κιλά. Στο μέλλον ίσως και να δούμε να μπαίνουν στην παραγωγή οι νέες από 3D εκτύπωση και από κράμα αλουμινίου που μειώνει το βάρος στα 2,9 κιλά. Παράλληλα η αντοχή είναι πολύ υψηλή: στα 1.250 N/mm2 ή με απλά λόγια με όριο αντοχής έως 125 κιλά ανά τετραγωνικό χιλιοστό.

Η κατεργασία με 3D εκτύπωση διαρκεί 45 ώρες και για την διαστρωμάτωση και μορφοποίηση χρησιμοποιούνται ακτίνες λέιζερ. Στη συνέχεια οι δαγκάνες που αποτελούνται από κράμα τιτανίου ψύχονται απότομα από τους 700 βαθμούς Κελσίου στους 100. Πρόκειται για την γνωστή βαφή μετάλλου ώστε να αποκτηθούν ισχυρότερες μηχανικές ιδιότητες.

Όπως είπαμε οι δαγκάνες αυτές είναι πρωτότυπες αλλά όταν πρόκειται για ένα hyper όπως η Chiron κάτι μας λέει πως θα περάσουν στην παραγωγή αφού η εξοικονόμηση έστω και μερικών κιλών παίζει πάντα μεγάλο ρόλο στο θέμα των επιδόσεων. Ειδικά όταν μιλάμε για το πιθανότατα ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!