ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πατέντα της Ford για αυτόνομα περιπολικά

Μετά τα αυτόνομα οχήματα, το επόμενο βήμα για τη Ford φαίνεται πως είναι να καταστήσει και τους αστυνομικούς περιττούς, τουλάχιστον στο δρόμο…

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, είναι όμως εντυπωσιακό το πόσο μπορεί να προχωρήσει η τεχνητή νοημοσύνη. Στην προκειμένη περίπτωση, η πατέντα που κατέθεσε η εταιρία στο γραφείο ευρεσιτεχνιών στις ΗΠΑ δεν αφορά ένα όχημα που απλά κινείται μόνο του. Αντιθέτως, αυτό θα είναι σε θέση να γνωρίζει τις «καβάντζες» όπου μπορεί να κρυφτεί από τα μάτια των διερχόμενων οδηγών, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτει μία σειρά από αισθητήρες και όργανα που θα ανιχνεύουν την ταχύτητα των αυτοκινήτων. Θα επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με άλλες στατικές υποδομές, όπως κάμερες και ραντάρ, καθώς επίσης και με το κέντρο ή με άλλες κινητές μονάδες.

Εάν ανιχνεύσει κάποια παράβαση, το ίδιο θα μπορεί να ακολουθεί τον παραβάτη και θα φτάνει σε σημείο να αποφασίζει μόνο του αν θα του κόψει κλήση ή θα τον αφήσει να φύγει μετά από κάποια προειδοποίηση! Παράλληλα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταδιώξεις, σε συνεργασία με συμβατικά περιπολικά, καθώς και σε άλλες περιστάσεις. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν θα το δούμε σύντομα να κυκλοφορεί στους δρόμους, κάνει όμως ξεκάθαρο το που προσανατολίζεται ο κόσμος μας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!