NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Koenigsegg Agera RS, επόμενη στάση τα 300 μ.α.ω!

Ένα ιστορικό ρεκόρ, των 300 μιλίων την ώρα ή, αν θέλετε, 482,8 χλμ./ώρα, έβαλε στόχο ο Christian von Koenigsegg, ιδιοκτήτης της ομώνυμης φίρμας…

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τη στιγμή που το Agera RS έσπασε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής -ξεπερνώντας τη Bugatti Chiron- και τώρα, οι άνθρωποι της Koenigsegg κοιτάζουν ακόμα ψηλότερα. Μόνο που τα 300 μίλια την ώρα δεν είναι εύκολο πράγμα. Στα πλαίσια της έκθεσης του Detroit ο Christian von Koenigsegg με τον Product Manager της Michelin, Eric Schmedding, συζήτησαν για το πόσο μπορούν τα ελαστικά να επηρεάσουν την προσπάθεια για ένα τέτοιο ρεκόρ.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι εύκολα μπορεί μία εταιρία να εξελίξει ένα κινητήρα τόσο ισχυρό που να μπορεί να ισοσκελίσει τις αεροδυναμικές αντιστάσεις σε τόσο υψηλές ταχύτητες. Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ακόμα δεν υπάρχουν ελαστικά που να μπορούν να αντέξουν σε τέτοιες δυνάμεις.

Το προηγούμενο ρεκόρ τoυ Agera RS έγινε με ειδικής έκδοσης ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Και παρότι οι ειδικοί της Michelin υποστηρίζουν ότι τα ελαστικά τους, που είναι φτιαγμένα για μικρότερες ταχύτητες, μπορούν να κινηθούν για λίγο και σε αυτά τα χιλιόμετρα, κανείς δεν μπορεί να ορίσει αυτό το «λίγο».

Σύμφωνα με τον Koenigsegg δεν έχει νόημα να φθάσεις γρήγορα στα 270 μίλια την ώρα και μετά να χρειαστείς άλλα πέντε λεπτά για τα 300… Ο στόχος, πάντως παραμένει, οπότε σίγουρα θα υπάρξει προσπάθεια για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!