NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Το Suzulight ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Suzuki

Το 1955 παρουσίασε το Suzulight, ενώ ενδιαφέρον είναι πως μέχρι και το 1965 και την παρουσίαση του Front 800 αυτή ήταν και η επωνυμία της μάρκας.

Η Suzuki ιδρύθηκε το 1909 αλλά για περίπου μισό αιώνα η βασική της δραστηριότητα ήταν η κλωστοϋφαντουργία και η κατασκευή βιομηχανικών εργαλείων… και αργαλειών! Ο διορατικός Michio Suzuki είχε πλάνα για την παραγωγή ενός αυτοκινήτου το 1937 αλλά ο B’ Παγκόσμιος Πόλεμος φρενάρισε τα πλάνα του. Ωστόσο, ο ιδρυτής της μάρκας επέμενε και την δεκαετία του 1950 προχώρησε στην κατασκευή μερικών δίκυκλων και ενός μικρού οχήματος κομμένου και ραμμένου για την Ιαπωνία.

Το Suzulight, όπως ονομαζόταν, πήρε έγκριση το 1955 και τον Οκτώβριο παραδόθηκαν τα δύο πρώτα Suzulight σε γιατρούς που θα τα χρησιμοποιούσαν κυρίως για τις επισκέψεις τους. Αρχικά κατασκευάζοντας 3-4 αυτοκίνητα το μήνα και μέχρι το 1956 ο ρυθμός παραγωγής αυξήθηκε στα 30. Σήμερα ένα από τα Suzulight βρίσκεται στο μουσείο της Suzuki στο Hamamatsu, ενώ οι φήμες θέλουν να έχει επιζήσει μέχρι τις μέρες μας και άλλο ένα.

Το Suzulight ήταν ένα μικρό, φτηνό και ελαφρύ αυτοκίνητο που ζύγιζε λιγότερο από 500 κιλά. Το μήκος του ήταν κάτω από τα 3,00 μέτρα, το πλάτος του έφτανε τα 1,295 και το ύψος του τα 1,40 μέτρα. Ο κινητήρας του ήταν ένας δικύλινδρος δίχρονος με χωρητικότητα 360 κ.εκ. και ισχύ 16 ίππους, ενώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Suzulight ανήκε η ανεξάρτητη ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης με κρεμαγέρα. Αργότερα βγήκε και η σειρά Suzulight SF.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!