NEA

Επίσημα το νέο Kia Ceed – Στην Ελλάδα αρχές φθινοπώρου

H κορεατική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Ceed που βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα και εφοδιάζεται και με νέους κινητήρες…

Η νέα γενιά μετονομάζεται σε Ceed (αντί για Cee’d) και όπως η προηγούμενη σχεδιάστηκε και θα παράγεται στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στην Σλοβακία. Εδώ βλέπετε την πεντάθυρη έκδοση -τέλη του χρόνου αναμένεται και η station- η οποία σχεδιαστικά μας παραπέμπει στο Stonic και σε ορισμένα σημεία στο Stinger.

Το ταμπλό με την οθόνη αφής που ξεχωρίζει ως ανεξάρτητο στοιχείο υιοθετεί το στιλ του εξίσου ελκυστικού Stonic. Στις πιο βασικές εκδόσεις το μέγεθος της touch-screen είναι 5 ή 7 ίντσες, ενώ στις top εκδόσεις εξοπλισμού υπάρχει μία μεγαλύτερη 8άρα, JBL ηχοσύστημα, ασύρματη φόρτιση smartphone κ.α.

Πλήρες είναι το σύνολο των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα Lane Keeping Assist, Active Cruise Control κ.α.), ενώ το νέο Ceed θα διαθέτει και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Επίσης, η Kia κάνει λόγο για μεγαλύτερη ευρυχωρία τονίζοντας πως το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 395 λίτρα (+15 σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο). Το νέο Ceed βασίζεται σε μία εξίσου νέα πλατφόρμα με την ονομασία «K2» και με τους Κορεάτες να κάνουν λόγο για ένα hatch με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και με πολύ ανώτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Στα οποία θα συμβάλλει ως ένα βαθμό και η παραμετροποίηση σασί μέσω του Drive Select και δύο επιλογές (Normal και Sport).

Το νέο Ceed βασίζεται σε μία εξίσου νέα πλατφόρμα με την ονομασία K2 με τους Κορεάτες να κάνουν λόγο για ένα hatch με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και με τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Για αυτό θα υπάρχει και παραμετροποίηση σασί μέσω του Drive Select και δύο επιλογών (Normal και Sport).

Στην γκάμα των κινητήρων μία νέα turbo έκδοση στα 1.400 κ.εκ. αντικαθιστά την ατμοσφαιρική έκδοση 1.6 με την ισχύ να φτάνει τα 140 άλογα. Στην βάση θα βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 1,4 λίτρων με 100 άλογα, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει η τρικύλινδρη 1.0 T-GDi με 120 άλογα. Νέος είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 CRDi με 115 και 136 ίππους διαθέτοντας αναβαθμισμένο καταλυτικό σύστημα και την εκπομπή CO2 να βρίσκεται στα 110 γρ./χλμ.

Ο νέος diesel υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP. Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όμως στην περίπτωση του τούρμπο 1.4 και του νέου diesel 1.6 μπορεί να υπάρξει και επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Όπως σε όλα τα Kia, έτσι και για το Ceed θα ισχύει η εργοστασιακή εγγύηση για 8 χρόνια ή 150.000 χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!