NEA

Ακόμη και στο Βιετνάμ θα φτιάχνουν αυτοκίνητα

Οι Κινέζοι, οι Ινδοί, οι Τούρκοι… ακόμη και οι Βιετναμέζοι θα αποκτήσουν πλέον μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα ονομάζεται VinFast!

Η οποία θα συνεργάζεται με γνωστά ονόματα από το χώρο, όπως οι Bosch, Siemens, Italdesign, Torino Design, Zagato, BMW, Magna Steyr και AVL. Η κυβέρνηση του Βιετνάμ φυσικά και στηρίζει την VinFast, η οποία θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τα οποία ψήφισαν 61.000 άτομα ανάμεσα σε διάφορες προτάσεις της Pininfarina. Τελικά τα δύο πρώτα που θα δώσουν το παρόν το φθινόπωρο στο σαλόνι του Παρισιού είναι το τετράθυρο Sedan 02 και το εξαθέσιο SUV 02.

Τα μοντέλα θα είναι concept μιας και το εργοστάσιο παραγωγής θα ξεκινήσει την λειτουργία του μέσα στο 2019 με ετήσιο ρυθμό στις 100.000-200.000 αυτοκίνητα και έχοντας ως στόχο τις 500.000 το 2025. Μάλιστα στα πλάνα της VinFast συμπεριλαμβάνεται και η παραγωγή δίκυκλων που είναι ο δημοφιλέστερος τρόπος μετακίνησης στις περισσότερες μεγάλες ασιατικές πόλεις.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!