NEA

Η Volvo υποδέχεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα τρικύλινδρο μοτέρ

Το νέο XC40 είναι η πρώτη 3-κύλινδρη έκδοση και θα ξεκινήσει να διατίθεται προς τα τέλη Μαρτίου στην ελληνική αγορά μαζί με τους δίλιτρους κινητήρες…

Για πρώτη φορά στα 91 χρόνια της Volvo θα υπάρξει μία έκδοση μοντέλου με κινητήρα κάτω από τέσσερις κυλίνδρους. Συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρία έδωσε περισσότερα στοιχεία για το νέο της μοτέρ που διαθέτει την ίδια αρχιτεκτονική με τα δίλιτρα βενζίνης και πετρελαίου. Ο νέος 3-κύλινδρος των 1.500 κ.εκ. και των 156 ίππων θα τοποθετηθεί και σε άλλα Volvo (στα επερχόμενα V40 και S60/V60), ενώ θα δούμε και ηλεκτροϋβριδικές εκδόσεις του. Στην Ελλάδα η έκδοση T3 του Volvo XC40 κοστίζει από 30.713 ευρώ και αρχικά θα συνδυάζεται μόνο με μηχανικό 6άρι κιβώτιο (το 2019 και με αυτόματο 8άρι).

Η Volvo ανακοίνωσε και μία νέα δίλιτρη T4 έκδοση βενζίνης με 190 ίππους. Όσο για μία ντίζελ, τελικά οι πληροφορίες μας δεν επαληθεύτηκαν για μία τρικύλινδρη έκδοση και το XC40 θα συνεχίσει με τους δίλιτρους. Συγκεκριμένα τον D3 των 150 ίππων με δύο νέα πακέτα εξοπλισμού. το βασικό “Momentum” και το πιο σπορ “R-Design” το οποίο θα έχει μεγάλους τροχούς (έως και 21 ίντσες), πρόσθετα πλαστικά και λεπτομέρειες χρωμίου καθώς και κάποια νέα χρώματα αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκδοση. Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα λανσαριστεί και μία καθαρά ηλεκτροκίνητη EV έκδοση για το XC40.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!