NEA

Επίσημα το νέο Hyundai Santa Fe

Το νέο Santa Fe θα τοποθετείται πάνω από το Tucson και επιστρέφει με πιο δυναμική σχεδίαση και αναβαθμισμένους κινητήρες…

H 4η γενιά του μεγάλου SUV της Hyundai διαφοροποιείται εντελώς από τον προκάτοχό του, με ένα πολύ δυναμικό αμάξωμα το οποίο χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από την ιδιαίτερα εντυπωσιακή μάσκα που έχει στοιχεία από το νέο Κοna. Η συγκεκριμένη μάσκα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην σχεδιαστική προσωπικότητα του νέου Santa Fe, που το διαφοροποιεί αρκετά από τον άμεσο ανταγωνισμό του.

Από εκεί και πέρα οι γραμμές του αμαξώματος ακολουθούν την λογική αυτών των οχημάτων, με τους τετραγωνισμένους θόλους των τροχών να δίνουν ένα πιο off-road look, και το πίσω μέρος να ολοκληρώνει το σχέδιο χωρίς υπερβολές, με τα φωτιστικά σώματα, την αεροτομή και τα πλαστικά πρόσθετα να δίνουν τον χαρακτήρα ενός ισορροπημένου αυτοκινήτου με στόχο ένα πιο ευρύ κοινό.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική και σαφώς αναβαθμισμένη σε ποιότητα από το προηγούμενο μοντέλο. Υπάρχουν κάποιες σχεδιαστικές αναφορές στο Κοna, με το σύστημα infotainment να βρίσκεται αρκετά ψηλά στην κεντρική κονσόλα, έτσι ώστε ο οδηγός να μην παίρνει το βλέμμα του από τον δρόμο. Από τις εικόνες μπορούμε να συμπεράνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο με ιδιαίτερα μεγάλους χώρους, κάτι που μάλλον οφείλεται στην αύξηση του μεταξονίου.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, από τα λίγα που γνωρίζουμε είναι ότι θα υπάρχει νέο σύστημα τετρακίνησης με την ονομασία HTRAC και αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις. Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει έναν δίλιτρο turbo βενζίνης στα 235 άλογα, τον δίλιτρο diesel του Tucson (που διατίθεται με 136 και 186 άλογα) και μία αναβαθμισμένη εκδοχή του 2.2 CRDi.

Σχετικά με τα ηλεκτρονικά και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, υπάρχουν όλα όσα διαθέτει στο “οπλοστάσιό” της η κορεάτικη εταιρία, από το Lane Departure και το Forward Collision Warning μέχρι το Safe Exit Assist που προειδοποιεί αν έρχεται αυτοκίνητο όταν προσπαθείτε να ανοίξετε την πόρτα του Santa Fe χωρίς να ελέγξετε την κίνηση. Ένα ακόμα νέο σύστημα είναι το Rear Occupant Alert το οποίο υπενθυμίζει στον οδηγό που είναι έτοιμος να βγει από το αυτοκίνητο ότι κάποιος υπάρχει στο πίσω κάθισμα (μετά από αρκετά μοιραία που έχουν σημειωθεί κυρίως στις ΗΠΑ με… ξεχασμένα παιδιά στο πίσω κάθισμα).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!