NEA

Η ηλεκτρική Jaguar I-Pace έχει ως στόχο το Tesla Model X [vid]

Μερικές μέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στην Γενεύη η Jaguar αποκαλύπτει την I-Pace που έχει 400 ίππους και αυτονομία 480 χιλιομέτρων!

H Jaguar I-Pace θα πωλείται από τα τέλη του χρόνου και με τιμή περίπου στις 75.000-85.000€ (ανάλογα με την αγορά και τις EV πριμοδοτήσεις, στην Γερμανία κοστίζει από 77.850€) θα τοποθετείται απέναντι στο Tesla Model X και σε άλλα μελλοντικά ηλεκτρικά crossover.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,68 μέτρα με αεροδυναμικό συντελεστή στο 0,29 (θα μπορούσε να είναι και καλύτερος π.χ. λόγω της κλειστής μάσκας) όταν η F-Pace αποτέλεσε την σχεδιαστική βάση. Στο πενταθέσιο εσωτερικό επικρατεί το σύγχρονο στιλ της Jaguar με δύο μεγάλες touch-screen (μια μεγάλη 10,0 ιντσών ψηλότερα για το σύστημα infotainment και μια μικρότερη 5,5 ιντσών χαμηλότερα) όταν το πορτμπαγκάζ προσφέρει από 656 έως και 1.453 λίτρα.

Ως ηλεκτρική η I-Pace δεν εκλύει ρύπους και είναι εντελώς αθόρυβη. Κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες. Έναν σε κάθε τροχό που συνδυαστικά αποδίδουν 400 ίππους και 694 Nm. Και παρά τους 2,1 τόνους του απόβαρου η I-Pace καταφέρνει να επιταχύνει για το 0-100 σε 4,8 δλ.. Η ανάρτηση προέρχεται από την F-Pace και είναι στάνταρ πνευματική, ενώ η κατανομή του βάρους στους δύο άξονες (λόγω και της χαμηλής θέσης των μπαταριών) είναι 50/50.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από συστοιχία μπαταριών 90 kWh με την αυτονομία να είναι στα 480 km (μέτρηση κύκλου WLTP). Με σούπερ φορτιστή συνεχούς ρεύματος ισχύος 100 kW το 80% των μπαταριών γεμίζει σε μόλις 45 λεπτά. Για τους βιαστικούς η φόρτιση για 15 λεπτά της ώρας δίνει 100 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ στο οικιακό δίκτυο χρειάζεται σαφώς υπομονή, μιας και απαιτούνται περίπου 10 ώρες. Άξιο λόγου και αναφοράς είναι η 8ετής εγγύηση που δίνει η Jaguar για τις μπαταρίες με προϋπόθεση σέρβις στο δίκτυο κάθε 2 χρόνια ή 34.000 χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!