NEASMS

Το νέο Seat Leon θα εγκαινιάσει το νέο infotainment του VW Group

Την είδηση για το νέο Leon που θα παρουσιαστεί στο πρώτο εξάμηνο του 2019 επιβεβαίωσε πρόσφατα στην Βαρκελώνη ο CEO της μάρκας Luca de Meo…

Αν σκεφτεί κανείς πόσο μεγάλη βαρύτητα δίνει πλέον ο υποψήφιος αγοραστής ενός αυτοκινήτου στα συστήματα πολυμέσων (infotainment) και την συνδεσιμότητα του αυτοκινήτου με smartphone τότε γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντική είναι αυτή η είδηση για την Seat και το νέο Leon.

Ο Luca de Meo έκανε λόγο για ένα εξελιγμένο σύστημα που θα υποστηρίζει όλες τις νέες τεχνολογίες (ανέπαφο έλεγχο, φωνητικές εντολές, ασύρματη φόρτιση κ.λπ.) με βάση μία προηγμένη touch-screen. Ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχει πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και φυσικά όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Η νέα γενιά Leon (στις φωτογραφίες βλέπετε το Ibiza) αναμένεται να έχει πιο δυναμική εμφάνιση, παρόμοιους καλούς χώρους και αποδοτικές εκδόσεις με τις κορυφαίες να εντάσσονται στο νέο σήμα της Cupra. Την βάση θα αποτελέσει το μεταβλητό πλαίσιο MQB του ομίλου Volkswagen και προς όφελος των χώρων το ελαφρώς αυξημένο μεταξόνιο θα διασφαλίζει αυξημένα επίπεδα άνεσης. Η γκάμα των κινητήρων θα ξεκινά από τον 1.0 TSI για την βενζίνη και από τον 1.6 TDI για το πετρέλαιο, ενώ θα υπάρξει και mild hybrid υβριδική έκδοση με δευτερεύον δίκτυο 48V και δύο εκδοχές (όπως στο VW Golf που θα δούμε επίσης του χρόνου).

Από πλευράς αμαξωμάτων θα υπάρχει στάνταρ η πεντάθυρη έκδοση, καθώς και μία estate πάνω στην οποία θα βασιστεί και μία crossover εκδοχή. Αρχές 2019 θα παρουσιαστεί το e-Mii που θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Seat, ενώ λίγο αργότερα θα εμφανισθεί και ηλεκτρικό Leon.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!