ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Υβριδικό με CNG το πρωτότυπο Skoda Vision X

Πρόκειται για ένα concept car που θα παρουσιαστεί στην Γενεύη. Προλογίζει το νέο crossover της Skoda και μία υβριδική έκδοση με κινητήρα φυσικού αερίου.

Υπάρχει χώρος για ένα νέο SUV; Στην Skoda έτσι πιστεύουν και από του χρόνου θα δούμε ένα νέο μοντέλο κάτω από τα Karoq και Kodiaq που θα έχει πολύ πιο κόμπακτ διαστάσεις. Ίσως πιο κόμπακτ και από τα 4,25 μέτρα του Vision X που βασίζεται στην ίδια MQB πλατφόρμα των VW T-Roc (αναμένεται και T-Cross) και Seat Arona. Στην βάση της γκάμας θα βρίσκεται ο 1.0 TSI ενώ ερωτηματικό θα είναι αν θα υπάρξει ντίζελ έκδοση.

Για την ώρα η Skoda θα παρουσιάσει στην Γενεύη μία νέα υβριδική διάταξη που βασίζεται σε έναν turbo τετρακύλινδρο 1.5 G-TEC με 130 ίππους που συνδυάζεται με νέας γενιάς σύστημα BSG (start/stop με ιμάντα και δυνατότητα υποβοήθησης του κινητήρα σε συνθήκες cruising). Στο πίσω μέρος υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 30 ίππων με μια μπαταρία 48V και 1,5 kWh με την Skoda να λέει πως χάρη σε αυτό το σύστημα μπορεί να υπάρξει τετρακίνηση στα μικρότερα μοντέλα.

Όπως βλέπετε στο σχήμα στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο δεξαμενές CNG και ένα μικρό ρεζερβουάρ αμόλυβδης. H Skoda κάνει λόγο για εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και εκπομπή CO2 στα 89 γρ./χλμ. με αυτονομία στα 640 χιλιόμετρα. Όσο για τις επιδόσεις η τελική φτάνει τα 200 χλμ./ώρα και το 0-100 ολοκληρώνεται σε 9,3 δλ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!