NEA

Mercedes-AMG GT 4 Door Coupe: Απολαύστε την top εκδοχή της CLS [vid]

Η Mercedes-AMG GT 4 Door Coupe θα είναι διαθέσιμη από το ερχόμενο καλοκαίρι και σε τιμές που δεν θα κυμαίνονται -στη Γερμανία- κάτω από τις 150.000 ευρώ.

Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση της CLS που με ένα τετράθυρο κουπέ στιλ διαθέτει και πολλές ομοιότητες με την AMG GT. Εξωτερικά διακρίνεται η υιοθέτηση της μάσκας Panamera και η γενικότερη επιθετική σχεδίαση αλά AMG. Το εσωτερικό διαθέτει φυσικά σπορ λεπτομέρειες και κυρίως το ψηφιακό ταμπλό ως στάνταρ στις GT 63, ενώ μεγάλες είναι και οι δυνατότητες προσωποποίησης. Χαρακτηριστικά είναι και τα μπουτόν αφής στο καινούργιο τιμόνι.

Κάτω από το μακρύ καπό υπάρχουν δύο εκδόσεις του τετράλιτρου V8: η μικρότερη με 639 και η μεγαλύτερη με 585 ίππους. Η πρώτη κινεί την GT 63 S 4Matic+ και εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 3,2 δεύτερα και μια τελική 315 χλμ./ώρα. Η δεύτερη βρίσκεται στην GT 63 4Matic+ (0-100 σε 3,4 δεύτερα, τελική 310).

Στη βάση υπάρχει και η GT 53 με το καινούργιο turbo τρίλιτρο 6-κύλινδρο σε σειρά. O οποίος αποδίδει 435 ίππους και υποστηρίζεται από EQ-Boost (ήπιο υβριδικό σύστημα), που συμβάλλει με 22 ίππους και 250 Nm, ώστε το 0-100 να έρχεται σε 4,5 δλ. και η τελική να φτάνει τα 285 χλμ./ώρα.

Οι τρείς top εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων της AMG, ενώ στην τετρακίνηση 4Matic+ υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης από την φουλ πίσω κίνηση στην τετρακίνηση. Ενδιαφέρον είναι πως οι 8-κύλινδρες εκδόσεις έχουν πνευματική ανάρτηση, ενώ η 63 S θα διαθέτει και drift mode.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!