NEA

Η SEAT πρωταγωνιστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

 

 

Διεθνές ντεμπούτο του CUPRA e-Racer, του πρώτου 100% ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου τουρισμού στον κόσμο – Το SEAT Arona θα είναι το πρώτο SUV παγκοσμίως εξοπλισμένο με τεχνολογία CNG.

Οι πωλήσεις SEAT σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζουν να σημειώνουν άνοδο. Και τον Φεβρουάριο, η αυτοκινητοβιομηχανία διατήρησε την αυξητική πορεία των πωλήσεων της με 39.900 πωληθέντα οχήματα, 25.9% περισσότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Από την αρχή του έτους οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23.1% φτάνοντας τα 78.800 οχήματα.

Η SEAT διατηρεί πολύ υψηλό ρυθμό ανάπτυξης στις κύριες αγορές της. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η Ισπανία βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων με 17.100 πωληθέντα αυτοκίνητα (+18,1%), ακολουθούμενη από τη Γερμανία με αύξηση πωλήσεων κατά 15.0% και 13.700 πωληθέντα αυτοκίνητα. Η SEAT αναπτύσσεται επίσης με έντονους ρυθμούς και εκτός Ευρώπης. Η Αλγερία παραμένει η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της μάρκας από την αρχή του έτους με 4.700 πωληθέντα αυτοκίνητα ενώ οι πωλήσεις στο Ισραήλ αυξήθηκαν κατά 34.9% (2.100 αυτοκίνητα).

CUPRA, μία μάρκα αφιερωμένη στους λάτρεις του αυτοκινήτου

Δύο ξεχωριστοί κόσμοι, SEAT και CUPRA, παρουσιάζονται δίπλα-δίπλα για να τραβήξουν τα βλέμματα των επισκεπτών της Έκθεσης. Η νέα μάρκα CUPRA κάνει την πρώτη της επίσημη παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Δημιουργήθηκε για να κατακτήσει τους λάτρεις του αυτοκινήτου που αναζητούν μία νέα έκφραση του αυθεντικού σπορ πνεύματος σε συνδυασμό με την εξατομίκευση, την φινέτσα και τις maximum επιδόσεις. Στοχεύει να κατακτήσει μία νέα κατηγορία πελάτων που ενώ δεν επιλέγουν την luxury κατηγορία παράλληλα επιθυμούν να νοιώθουν ξεχωριστοί.

CUPRA e-Racer, το πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο

Η CUPRA στη Γενεύη παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η νέα μάρκα παρουσιάζει ένα οικολογικό αγωνιστικό μοντέλο, το CUPRA e-Racer το πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο. Το μοντέλο αυτό αποδεικνύει τη δέσμευση της CUPRA στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τις δεξιότητες που κληρονόμησε από τη SEAT Sport. Με αυτό το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, η CUPRA στοχεύει στην ενίσχυση εναλλακτικών αγωνιστικών συστημάτων κίνησης.

«Το CUPRA e-Racer είναι ένα πραγματικό μοντέλο μηχανοκίνητου αθλητισμού που αποδίδει 300kW και έως 500kW στο μέγιστο της ισχύος», δήλωσε ο Dr. Matthias Rabe, Executive Vice-President for R&D.  «Η πρόθεση του CUPRA e-Racer είναι να υπερβεί τις επιδόσεις της συμβατικής έκδοσης και να αποδείξει τις τεχνολογικές δυνατότητες CUPRA σε όλα τα επίπεδα».

SEAT Arona, το πρώτο CNG SUV

Ένα ακόμη μοντέλο SEAT που κάνει το ντεμπούτο του στη Γενεύη είναι το Ibiza 1.0 TGI FR, το οποίο επιβεβαιώνει τη δέσμευση της μάρκας στο συμπιεσμένο φυσικό αέριο ως ένα καθαρό και αποδοτικό εναλλακτικό καύσιμο. Εκτός από το Ibiza 1.0 TGI FR, η SEAT περιλαμβάνει στη γκάμα CNG το Leon 1.4 TGI 110HP και Mii 1.0 68HP. Αυτά τα τρία μοντέλα, μαζί με το νέο Arona TGI, το πρώτο παγκοσμίως SUV με CNG, που το λανσάρισμα του έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους, θα καθιερώσουν τη SEAT ως την εταιρεία του με την πιο ολοκληρωμένη γκάμα CNG εντός του Ομίλου Volkswagen. Η SEAT ενισχύει την τεχνολογία CNG, καθώς συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2: εκπέμπει κατά 85% λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε σύγκριση με τους κινητήρες ντίζελ, ενώ μειώνει τις εκπομπές CO 2 κατά 25%, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

SEAT, η πρώτη μάρκα στον κόσμο με ενσωματωμένη μουσική εφαρμογή Shazam στα οχήματά της

Η SEAT στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στη ψηφιοποίηση και συνδεσιμότητα, έτσι όπως αυτές προβλήθηκαν στα πλαίσια του Mobile World Congress 2018 στη Βαρκελώνη. Εξέχουσα θέση κατέχει η ανακοίνωση της ενσωμάτωσης της πιο δημοφιλούς μουσικής εφαρμογής Shazam στα μοντέλα SEAT. Με τη συνεργασία αυτή, η SEAT γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως που προσφέρει στους πελάτες της μέσω της εφαρμογής Shazam τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν εύκολα και με απόλυτα ασφαλή τρόπο τα αγαπημένα τους τραγούδια μέσω του SEAT DriveApp για Android Auto. Η SEAT κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο της, να προσφέρει στους οδηγούς εμπειρία απλή, εξατομικευμένη και κυρίως ασφαλή.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!