NEA

To Audi e-Tron quattro θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Το Audi E-Tron quattro θα είναι διαθέσιμο από τον Αύγουστο από τις περίπου 80.000€. Στη Νορβηγία μπορεί κανείς να το παραγγείλει ήδη με προκαταβολή 2.150€.

Εδώ το βλέπετε με σχετικό καμουφλάζ αλλά στην πραγματικότητα το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Audi είναι σχεδόν έτοιμο για να βγει στους δρόμους για να αντιμετωπίσει την Jaguar i-Pace ή το Tesla Model X. Σχεδιαστικά φαίνεται η γνωστή μάσκα που εδώ είναι κλειστή (διότι δεν χρειάζεται για να ψύχει κάτι) με το μήκος να φτάνει τα 4,88 μέτρα (πλάτος 1,93, ύψος 1,54) και το μεταξόνιο τα 2,91 μέτρα. Οι χώροι αναμένονται μεγάλοι και ενδεικτικά το πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 615 έως 1.725 λίτρα.

Πολλές πληροφορίες δεν υπάρχουν αλλά πιθανότατα το e-tron quattro θα βασίζεται σε μία επιμηκυμένη έκδοση του πλαισίου MLB με την οροφή να είναι καλυμμένη με φωτοβολταϊκά. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το 2015 είχε παρουσιαστεί ένα concept με τρεις ηλεκτροκινητήρες: έναν μπροστά και δύο πίσω με συνδυαστική ισχύ 435 ίππων. Υπήρχε μία μεγάλη μπαταρία 95 kWh για αυτονομία περίπου 500 χιλιόμετρα με 0-100 σε 4,6 δλ. και τελική στα 210 χλμ./ώρα. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται τον επόμενο μήνα.

The Audi e-tron prototype in Geneva

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!