NEA

Το Pininfarina Η2 Speed είναι όνομα και πράμα

Το H2 υποδηλώνει πως κινείται με καύσιμο υδρογόνο. Το Speed μας λέει πως έχει το 0-100 κάτω από 4 δλ. Και αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως κοστίζει 2,1 εκ. ευρώ.

Στο σαλόνι της Γενεύης η Pininfarina παρουσίασε το εντυπωσιακό πρωτότυπο που βλέπετε, του οποίου η παραγωγή θα γίνεται μαζί με τη γαλλό-ελβετική εταιρεία Green GT που ειδικεύεται στις μονάδες πρόωσης μηδενικών ρύπων. Και αυτό διότι το H2 Speed είναι ένα όχημα με κυψέλες καυσίμου που προορίζεται για χρήση σε πίστες και κλειστούς χώρους επειδή και τα 12 αυτοκίνητα που θα παραχθούν δεν έχουν προς το παρόν έγκριση τύπου για τους δρόμους.

Την κίνηση του H2 Speed έχουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 643 ίππων που καταναλώνουν την ηλεκτρική ενέργεια από τις κυψέλες. Το υδρογόνο βρίσκεται αποθηκευμένο σε δεξαμενή 8,6 κιλών στα 700 bar, η οποία γεμίζει σε τρία λεπτά της ώρας. Το H2 Speed ζυγίζει 1.420 κιλά, έχει μήκος 4,73 μέτρα και ύψος μόλις 1,113 μέτρα, όταν χρειάζεται 3,4 δλ. για το 0-100 και η τελική ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!