NEA

Ντεμπούτο για το νέο twin-scroll 1.500άρη στις Mercedes C-Coupe & C-Cabrio

Μαζί με την αισθητική ανανέωση και τα αναβαθμισμένα μηχανικά σύνολα οι δύο πιο ελκυστικές εκδόσεις της C-Class υποδέχονται και το νέο μοτέρ βενζίνης ισχύος 184 ίππων.

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά το facelift της «κανονικής» σεντάν C-Class έρχονται και οι πιο γοητευτικές κουπέ και κάμπριο εκδόσεις για να φρεσκαριστούν και να κάνουν πρεμιέρα στην έκθεση της Νέας Υόρκης την ερχόμενη εβδομάδα. Το facelift περιλαμβάνει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα κ.α., όταν στο εσωτερικό οι αλλαγές κυμαίνονται σε ανάλογο τέμπο με νέο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ κ.α.

Πολύ σημαντική είδηση είναι το ντεμπούτο της νέας σειράς κινητήρων M 264 που έχει τέσσερις κυλίνδρους, υπερτροφοδότηση twin-scroll και χωρητικότητα στα 1.500 κ.εκ. Προς το παρόν τοποθετείται στις C 200 και C 200 4MATIC και συνδυάζεται με σύστημα EQ Boost (start/stop με ιμάντα και δίκτυο 48V). Η ισχύς του είναι στα 184 άλογα και στην επιτάχυνση το EQ Boost προσφέρει ακόμη 14 ίππους. Η κατανάλωση είναι στα 6,1 λτ./100 χλμ., η εκπομπή στα 140 γρ. CO2/χλμ, το 0-100 στα 7,9 δλ. και η τελική στα 239 χλμ./ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλοι οι κινητήρες βενζίνης έχουν πλέον φίλτρο σωματιδίων, μέχρι και την C 43 με τον τρίλιτρο V6 που αποδίδει 390 άλογα και 520 Nm ροπής. Από πλευράς diesel η γκάμα ξεκινά από την έκδοση C220d με τον δίλιτρο της σειράς OM 654 να αποδίδει 194 ίππους (23 περισσότερους από το απερχόμενο μοντέλο) και 400 Nm με 0-100 σε 7 sec και τελική στα 240 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!