NEASMS

To κινεζικό Lynk & Co 01 θα κατασκευάζεται και στο Βέλγιο

Η εν λόγω εταιρία ανήκει στην Geely και το πρώτο της μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo που βρίσκεται στην πόλη Ghent του Βελγίου…

Όπως είχαμε γράψει οι Κινέζοι θέλουν να βάλουν την Lynk & Co στην ευρωπαϊκή αγορά και αυτό θα γίνει μέσω της Volvo (η οποία ανήκει στην Geely). Τα Lynk & Co που θα κατασκευάζονται στο Βέλγιο (όπου παράγονται τα V40, V40 Cross Country και S60) θα είναι μόνο για την Ευρώπη όταν για την Κίνα θα κατασκευάζονται στην πόλη Luqiao.

Το SUV 01 βασίζεται στην πλατφόρμα CMA του Volvo XC40 και θα διαθέτει και plug-in υβριδικά συστήματα, όπως και ηλεκτρικά. Στόχος της Lynk & Co είναι να πουλά συνολικά μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα το χρόνο με βασικές αγορές την Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ. Για αυτό και υπάρχουν σκέψεις για παραγωγή του SUV 01 και στο νέο εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα (εκεί θα κατασκευάζεται το νέο S60 και αργότερο το XC90).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!