NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Τα φωτιστικά σώματα LED είναι από ενοχλητικά έως επικίνδυνα(;)

Μία έρευνα της εφημερίδας Telegraph αναφέρει πως το 15% από τους οδηγούς που ρωτήθηκαν ανάφερε πως παραλίγο να χάσουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους όταν διασταυρώθηκαν με αυτοκίνητο που προβολείς LED!

Πληθαίνουν οι αναφορές για μία από τις πιο προβεβλημένες τεχνολογίες των τελευταίων ετών, τους προβολείς και γενικότερα τα φωτιστικά στοιχεία τεχνολογίας LED. Μία από τις πιο πρόσφατες αναφορές έρχεται από την βρετανική λέσχη αυτοκινήτου RAC που αναφέρει μαρτυρίες οδηγών για προβλήματα από οχήματα που έρχονται από το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ακόμη και για τα πίσω στοπ, πως είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά όταν ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος πατάει φρένο.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι πως τα φώτα LED είναι ιδιαίτερα φωτεινά και στην πράξη μπορεί και να τυφλώνουν τους οδηγούς που κινούνται με τα οχήματά τους προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σε σχέση με τα κλασικά φώτα τα LED έχουν το χαρακτηριστικό πως η δέσμη τους είναι πιο συγκεντρωμένη, ενώ η «μπλε» φωτεινότητα τους τα κάνουν να φαίνονται ακόμα περισσότερο και για αυτό υπάρχει αυτορρύθμιση της δέσμης τους.

Εσείς τι άποψη έχετε επί του θέματος; Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο ζήτημα με οχήματα που να έχουν προβολείς LED και να σας έχουν «τυφλώσει» έστω και για μια στιγμή;

Τα πάντα για την τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Τα φώτα αυτά κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύονται. Πio εύκολα κοιτάς τα μεσαία φώτα αυτοκινήτου παλαιάς τεχνολογίας παρά το LED του … router μου ! Και δεν υπερβάλλω ! Κάποιες δε πινακίδες LED που βάζουν κάποια μαγαζιά, συχνά και βενζινάδικα, δε διαβάζονται λόγω της φωτεινότητας τους ! Απορώ με αυτούς που τις βάζουν ! Δε βγαίνουν να δούνε ότι είναι ενοχλητικές ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!