NEA

VW Group: Αλλαγή ηγεσίας με αποχώρηση Müller – Το 2017 η αμοιβή του έφτασε τα 10 εκ. ευρώ!

Την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθεί πιθανότατα η αποχώρηση του 64χρονου Matthias Müller, παρόλο που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Την θέση του αναμένεται να πάρει ο Herbert Diess, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας VW. Τα γερμανικά μέσα αναφέρουν πως είναι τρομερά φιλόδοξος, πως είναι ο άνθρωπος πίσω από το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης του ομίλου και πως έχει την στήριξη των ιδιοκτητών (που είναι οι οικογένειες Porsche και Piech). Μάλιστα, οι παραπάνω οικογένειες και κάτοχοι του 52% του ομίλου ακούγεται πως είχαν αποφασίσει την αντικατάσταση του Müller (ο οποίος διαδέχθηκε τον Martin Winterkorn) εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι φήμες από την άλλη πλευρά αναφέρουν πως καταλυτικό ρόλο στην απομάκρυνσή του έπαιξε μια συνέντευξή του στο Spiegel, όπου υπερασπίστηκε με «υπέρμετρο ζήλο» την αμοιβή του, που πέρυσι έφτασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, που είναι και το όριο που έχει θέσει ο όμιλος μετά το dieselgate.

Πάντως, την περίοδο Müller και παρά τις επιπτώσεις του dieselgate, το VW Group σημείωσε κέρδη. Αλλά από την άλλη οι ιδιοκτήτες δεν ήταν ικανοποιημένοι με την αντίδραση και τη θέση που πήρε στο νέο σκάνδαλο με τα πειράματα σε πιθήκους, ενώ ανέφεραν πως το τελευταίο καιρό έδειχνε ιδιαίτερα κουρασμένος. Ένα άλλο σημείο τριβής ήταν οι δηλώσεις του Müller για ενδεχόμενη πώληση δραστηριοτήτων του ομίλου, που στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες πρακτικά διέψευσαν.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!