NEA

Πόσο επικίνδυνο είναι ένα σκουριασμένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; [vid]

Δείτε τα αποτελέσματα από τις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε ένας σουηδικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός σε συνεργασία με μία ασφαλιστική εταιρία…

Για το «πείραμα» χρησιμοποιήθηκαν τυχαία ένα Mazda 6 που κυκλοφορούσε την περίοδο 2003-2008 και ένα VW Golf που έκανε χιλιόμετρα το διάστημα 2004-2008. Το πόρισμα έδειξε πως το Mazda προσέφερε μικρότερη ασφάλεια από το Golf του οποίου η βασική δομή είχε επηρεαστεί σε μικρότερο βαθμό από την σκουριά. Σύμφωνα και με άλλες μελέτες και στοιχεία που διασταυρώνει η μελέτη ένα σκουριασμένο αυτοκίνητο χάνει έως 20% την ανθεκτικότητα του σε παθητική ασφάλεια σε σχέση με την αρχική του κατάσταση.

Το συμπέρασμα είναι πως κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να ελέγχει και την διάβρωση του σασί. Για παράδειγμα στις βόρειες χώρες το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο από την κατάσταση των δρόμων με το αλάτι τις περιόδους χιονιά. Σε μικρότερο βαθμό επηρεάζονται τα σασί των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στα νησιά (συνδυασμός υγρασίας, ζέστης και άλατος), ενώ γενικότερα οι αγοραστές θα πρέπει να έχουν το νου τους για σκουριές, διαβρωμένα σημεία κ.α.

9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!