NEA

Το Audi e-Tron SUV θα φορτίζει σε μόλις μισή ώρα!

Η γερμανική εταιρία έδωσε περισσότερα στοιχεία για το πρώτο της ηλεκτρικό SUV που θα έχει αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα και μπαταρίες που θα ζυγίζουν 700 κιλά!

Μια από τις σημαντικότερες αφίξεις στα μεγάλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αυτή του e-tron SUV που θα λανσαριστεί τον Αύγουστο και θα κοστίζει περίπου 80.000 ευρώ. Η Audi έδωσε περισσότερα στοιχεία για να προβάλλει την δυνατότητα φόρτισης σε παροχή ισχύος έως 150 kW και το πρώτο EV με αυτή την δυνατότητα (και φόρτιση στο δίκτυο Ionity) ξεπερνώντας ακόμη και το Tesla Supercharger.

Κάτι που σημαίνει πως η μπαταρία λιθίου ιόντων των 95 kWh θα φορτίζει σε περίπου μισή ώρα και στο 80% της χωρητικότητας της. Και όπως έχουμε επισημάνει η μεγάλη αυτονομία των EV που ανακοινώνεται δεν οφείλεται στην βελτίωση της απόδοσης των μπαταριών αλλά στο μεγαλύτερο μέγεθος τους. Φανταστείτε πως το βάρος των υγρόψυκτων μπαταριών (προέλευσης LG Chem ή Samsung) στο e-Tron SUV φτάνει τα 700 κιλά.

Οι μπαταρίες φορτίζουν σε δίκτυο DC ισχύος έως 150 kW σε 30 λεπτά της ώρας ή σε δίκτυο AC ισχύος 11 kW (τριφασικό 400V) σε περίπου 8,5 ώρες. Όσο για την απλή πρίζα στο σπίτι θα χρειαστεί να περιμένετε σχεδόν μια ημέρα. Όπως θα δείτε στα σχεδιαγράμματα το e-Tron SUV θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά και έναν πίσω. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η ισχύς τους αφού προσεχώς αναμένονται αναλυτικότερα στοιχεία.

Φέρτε τις παλιές και πάρτε ανακατασκευασμένες [blog]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!