NEA

Η Ford Αποκαλύπτει το Νέο Fiesta Van στο Birmingham

Στην έκθεση αυτή λανσάρονται τα πρώτα δύο επαγγελματικά οχήματα με τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect, που αυξάνει την παραγωγικότητα και λειτουργικότητα

Η Ford αποκάλυψε πρόσφατα το νέο Fiesta Van και νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας που θα ενισχύσουν την κορυφαία θέση της εταιρίας στην Ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών οχημάτων, στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου 2018, στο Birmingham της Βρετανίας.

Πλαισιώνοντας την τελευταία γενιά επαγγελματικών οχημάτων Ford Transit – μεταξύ των οποίων τα νέα Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier – το νέο Fiesta Van σηματοδοτεί την επιστροφή της εταιρίας στην αγορά Vanette με μία κορυφαία νέα πρόταση στην κατηγορία.

Τα νέα Fiesta van και Transit Connect είναι τα πρώτα επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη που αυξάνουν το επίπεδο άνεσης και παραγωγικότητας για τους επαγγελματίες, χάρη στη  νέα τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect.

«Τα συνδεδεμένα επαγγελματικά οχήματα θα προσφέρουν συναρπαστικές νέες ευκαιρίες δημιουργίας αξίας για τους πελάτες, και αυτό που παρουσιάζουμε στο Birmingham είναι μόνον η αρχή» δήλωσε ο Hans Schep, general manager Commercial Vehicles, Ford Ευρώπης. «Με την υποστήριξη μιας γκάμας ισχυρότερης από ποτέ, η Ford δεσμεύεται να προσφέρει τις πιο αποδοτικές λύσεις στη μεταφορά αγαθών και ανθρώπων στις πόλεις μας.»

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα εκθέματα στο Birmingham είναι καινοτόμες λύσεις για αστικές μεταφορές με τη μορφή ενός plug-in υβριδικού Transit Custom από το στόλο δοκιμών του Λονδίνου και μιας φιλοσοφίας ψηφιακής υπηρεσίας για πιο αποδοτικές διανομές αγαθών. Η Ford αποκάλυψε επίσης το ξεχωριστό, νέο μοντέλο Ranger Wildtrak X.

Η Ford είναι η δημοφιλέστερη μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη τα τρία τελευταία χρόνια και για φέτος έχει ήδη εδραιώσει τη θέση της στην κορυφή με 93.200 πωλήσεις από την αρχή του 2018 μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σημειώνοντας τις καλύτερες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων πρώτου τριμήνου από το 1993.*

Κομψό, συμπαγές και οικονομικό – το νέο Fiesta Van

Απαντώντας στην ισχυρή ζήτηση της αγοράς, το Fiesta Van επιστρέφει στην οικογένεια επαγγελματικών οχημάτων Ford μέσα στο 2018. Βασισμένο στο τελευταίο, πολυβραβευμένο επιβατικό Fiesta, το νέο Fiesta Van αποτελεί ένα κομψό, συμπαγές και οικονομικό όχημα για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Το νέο μοντέλο αντλεί ισχύ από μία γκάμα αποδοτικών κινητήρων με δύο βενζινοκινητήρες – 3κύλινδρο 1.1L 85 ίππων και 1.0L EcoBoost 125 ίππων – και έναν 1.5L TDCi diesel σε δύο εκδόσεις ισχύος 85 και120 ίππων.**

Στο εσωτερικό του τρίθυρου αμαξώματος, υπάρχει ένας πρακτικός χώρος φόρτωσης, ικανός να μεταφέρει περίπου 1.0 κυβικά μέτρα φορτίου με μήκος σχεδόν 1.3 m και μικτό ωφέλιμο φορτίο σχεδόν 500 kg. Ο χώρος φόρτωσης περιλαμβάνει ένα πλήρες διαχωριστικό πλέγμα από συνθετικό υλικό, ανθεκτικές επενδύσεις στα πλαϊνά τοιχώματα και ένα επίσης ανθεκτικό πλαστικό κάλυμμα πατώματος με τέσσερα άγκιστρα πρόσδεσης φορτίου.

Η καμπίνα του νέου Fiesta Van προσφέρει ένα έξυπνο και άνετο περιβάλλον εργασίας, διακοσμημένο με ελκυστικά, ανθεκτικά υλικά και υπερσύγχρονες τεχνολογίες, όπως το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford.

Συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™, το SYNC 3 παραγγέλνεται προαιρετικά και συνοδεύεται από μία ‘αιωρούμενη’, εμπνευσμένη από tablet έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Χρησιμοποιώντας το στοιχείο Ford SYNC AppLink, οι οδηγοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα βασικών εφαρμογών από το smartphone τους, χρησιμοποιώντας τη μεγάλη οθόνη του οχήματος, που τώρα περιλαμβάνει τη δημοφιλή εφαρμογή κυκλοφορίας Waze και το Cisco WebEx.

Οι επαγγελματίες πελάτες απολαμβάνουν επίσης τα πλεονεκτήματα του νέου ενσωματωμένου modem FordPass Connect για συνδεσιμότητα εν κινήσει.

Όπως το επιβατικό Fiesta, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν από μία πλούσια γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού για να αναβαθμίσουν το επίπεδο άνεσης, πρακτικότητας και ασφάλειας του Fiesta Van, όπως Pre‑Collision Assist με σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με Pedestrian Detection, Adaptive Cruise Control και Blind Spot Information System.

Η ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών βοηθά τους οδηγούς να αντιμετωπίζουν τις συνήθεις καθημερινές προκλήσεις, με συστήματα όπως Active Park Assist με Perpendicular Parking και Cross Traffic Alert για ευκολότερο και ασφαλέστερο παρκάρισμα, Traffic Sign Recognition και Adjustable Speed Limiter για την αποφυγή προστίμων υπέρβασης ορίου ταχύτητας.

Για όσους αναζητούν το απόλυτο σπορ στυλ για τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, το νέο Fiesta Van διατίθεται σε έκδοση Sport, με μοναδικές εμπρός και πίσω σχεδιαστικές πινελιές, μαρσπιέ βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος και ζάντες αλουμινίου έως 18 ιντσών. Το σπορ θέμα συνεχίζεται και στο εσωτερικό της καμπίνας, με ανανεωμένα καθίσματα και υλικά ταπετσαριών, καθώς και μοναδικό τιμόνι, πεντάλ και λεβιέ ταχυτήτων. Προσαρμοζόμενο Speed Limiter και Lane Keeping System προσφέρονται στάνταρ.

Το νέο Fiesta Van θα μπορεί να παραγγέλνεται από φέτος την άνοιξη, με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες το φθινόπωρο.

Συνδεδεμένα επαγγελματικά οχήματα λανσάρονται με την τεχνολογία FordPass Connect

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για επέκταση της συνδεσιμότητας βασισμένης στην κινητή τηλεφωνία σε όλη την προϊοντική γκάμα της, η Ford ανακοινώνει τα πρώτα της Ευρωπαϊκά οχήματα που προσφέρουν τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect.

Το FordPass Connect που λανσάρεται με το νέο Fiesta Van και το νέο Transit Connect, επιτρέπει στους επαγγελματίες χρήστες να δουλεύουν μέσα στα αυτοκίνητά τους όπως ποτέ πριν, μετατρέποντάς τα σε κινητά Wi-Fi hotspots με συνδεσιμότητα για μέχρι 10 συμβατές με Wi-Fi συσκευές, και παράλληλα να προγραμματίζουν ταχύτερα, που άνετα ταξίδια με ενημερώσεις Live Traffic για το σύστημα πλοήγησης SYNC 3.

Επιπλέον, το FordPass Connect κάνει την εμπειρία του οδηγού πιο ευχάριστη και παραγωγικότερη, με μία σειρά  χαρακτηριστικών όπως:

  • Vehicle Health Alerts (Προειδοποιήσεις Υγείας Οχήματος), ενημερώνουν όταν πρέπει να γίνει κάποιο σέρβις, όπως μειωμένη ζωή λαδιού, καμένοι λαμπτήρες ή άλλες σημαντικές ειδοποιήσεις
  • Vehicle Status (Κατάσταση Οχήματος), για έλεγχο της στάθμης υγρών, κατάσταση συναγερμού, πιέσεις ελαστικών και άλλα
  • Door Lock & Unlock (Κλείδωμα & Ξεκλείδωμα Θυρών), για ασφάλιση οχήματος και χώρου φόρτωσης με τηλεχειρισμό
  • Vehicle Locator (Εντοπιστής Οχήματος), βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν το όχημά τους σε πολυσύχναστα πάρκινγκ ή χώρους εργασίας

Η εφαρμογή FordPass είναι ευέλικτη, για να μπορούν επιχειρήσεις με πάνω από ένα όχημα να συνεργάζονται με τα συνδεδεμένα οχήματά τους χρησιμοποιώντας ένα ή πολλαπλούς λογαριασμούς FordPass.

Καινοτόμες λύσεις για μεταφορές αγαθών στις πόλεις

Credit: Spencer Griffiths

Το περίπτερο της Ford στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου προβάλλει την πρωτοποριακή φιλοσοφία της εταιρίας στις αστικές μεταφορές αγαθών, λανσάροντας καινοτόμες λύσεις που βοηθούν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Στο Birmingham εκτίθεται ένα από τα plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά (PHEV) Transit Custom van που συμμετέχουν αυτή την εποχή σε  μία 12μηνη δοκιμή στόλου πελατών στο Λονδίνο, που διερευνά με πιο τρόπο τα υβριδικά van μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στην αυξημένη παραγωγικότητα σε συνθήκες πόλης.

Το PHEV Transit – το οποίο διαχειρίζεται η Transport for London, που υποστηρίζει το project δοκιμής στόλου – διαθέτει προηγμένο, υβριδικό σύστημα με στόχο αυτονομίας μηδενικών ρύπων άνω των 50 km και χρήση του πολυβραβευμένου χιλιάρη βενζινοκινητήρα Ford EcoBoost για επέκταση της αυτονομίας. Το όχημα δοκιμών διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα τηλεματικής που προσφέρει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τις επιδόσεις του van.

Συνολικά, 20 PHEV Transits θα λειτουργούν δοκιμαστικά, εξυπηρετώντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα επιχειρήσεων. Τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία εικονικών γεωγραφικών οριοθετήσεων (geofencing), που μπορεί να τροποποιεί αυτόματα τις ρυθμίσεις του οχήματος με βάση την τρέχουσα θέση κάθε van.

Η εξέλιξη των οχημάτων δοκιμών στόλου υποστηρίζεται από μία χορηγία 4,7 εκατομμυρίων λιρών από το Advanced Propulsion Centre που χρηματοδοτεί η Βρετανική Κυβέρνηση. Αυτό έχει επιτρέψει στη Ford, να συνεργάζεται με τους εταίρους της στις Prodrive Advanced Technology και Revolve Technologies, να τοποθετεί πιλοτικά οχήματα με πραγματικούς στόλους πολύ νωρίτερα, ώστε το feedback των πελατών να βοηθήσει στην προσαρμογή του Transit Custom PHEV πριν τη μαζική παραγωγή το 2019.

Επίσης παρουσιάζεται μία νέα φιλοσοφία ψηφιακής υπηρεσίας που απευθύνεται σε διαχειριστές στόλων επαγγελματικών οχημάτων διανομής αγαθών και υπηρεσιών εντός πόλης. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί μία πολυμεσική μέθοδο για τη σύνδεση στόλων van με μοτοσικλετιστές courier και αχθοφόρους στην πόλη για αύξηση της απόδοσης και της ταχύτητες στις διανομές. Η Ford επιδιώκει να δημιουργήσει μια λίστα συνεργαζόμενων στόλων στο Λονδίνο αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ελκυστικό, νέο Ranger Wildtrak X

Μετά την επιτυχία πωλήσεων του αποκλειστικού μοντέλου Black Edition, η Ford λανσάρει μία νέα, ειδική έκδοση του Ranger, που είναι κορυφαία σε πωλήσεις pickup στην Ευρώπη.*

Το νέο Ranger Wildtrak X κάνει το ντεμπούτο του στη Έκθεση με ιδιαίτερα εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά. Η εξωτερική μεταλλική βαφή Performance Blue διατίθεται για τη ναυαρχίδα Wildtrak για πρώτη φορά, μαζί με χαρακτηριστικές μαύρες λεπτομέρειες στη μάσκα, τη σπορ μπάρα, τις ράγες οροφής, τα πλαϊνά σκαλοπάτια, τις ζάντες αλουμινίου και τα λογότυπα Wildtrak, όπως και το στάνταρ κάλυμμα χώρου φόρτωσης που ασφαλίζει.

Στο εσωτερικό, η premium καμπίνα περιλαμβάνει μαύρα, πλήρως δερμάτινα καθίσματα, με κομψές αντίθετες ραφές σε River Rock grey. Το Wildtrak X θα προσφέρεται σε αμάξωμα Double Cab, με τον ισχυρό diesel κινητήρα του Ranger 3.2L TDCi 200 ίππων με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και μετάδοση 4×4, κατανάλωση καυσίμου 8,8 l/100 km και εκπομπές CO2 231 g/km.***

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!