NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lotus Exige Sport 410, το απόλυτο road car!

Ο εν λόγω χαρακτηρισμός προκύπτει από τους ίδιους τους ανθρώπους της Lotus, οι οποίοι μάλλον κάτι ξέρουν, αφού η συγκεκριμένη έκδοση έχει προέλθει από την Exige Cup 430…

Διαθέσιμη τόσο ως coupe, όσο και ως roadster, η νέα Exige Sport 410 αποτελεί την ισχυρότερη και πιο ελαφριά έκδοση που είδαμε ποτέ στο συγκεκριμένο μοντέλο. Με αρκετές επεμβάσεις στο σχεδιασμό του αμαξώματος και στην αεροδυναμική, μεγαλύτερες αεροεισαγωγές, εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων με στόχο τη μείωση του βάρους και άλλα, η νέα πρόταση της Lotus δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη. Για την αύξηση της αρνητικής άντωσης, οι τεχνικοί της εταιρίας έχουν προσθέσει ένα νέο, αλουμινένιο διαχύτη. Οι τροχοί (17 ιντσών μπροστά και 18 πίσω) είναι ειδικά κατασκευασμένοι από σφυρήλατο κράμα αλουμινίου, ενώ φοράνε τα Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Michelin. Το σύστημα πέδησης, με τη σειρά του, προέρχεται από την AP Racing και περιλαμβάνει τετραπίστονες δαγκάνες και τους αντίστοιχους heavy duty δίσκους.

Αναφορικά με τον κινητήρα, η Exige Sport 410 εφοδιάζεται με ένα V6 σύνολο, χωρητικότητας 3.5 λίτρων, το οποίο αποδίδει 410 ίππους και 420 Nm ροπής. Για τα μόλις 1.054 κιλά του συνόλου, τα νούμερα αυτά φαντάζουν παραπάνω από καλά. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται από στάση σε 3.3 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 290 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Οι αναρτήσεις, όπως και ο συμπλέκτης, προέρχονται από την Exige Cup 430 και περιλαμβάνουν 3 δρόμων ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Nitron και αντίστοιχα ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές της Eibach.

Η τιμή της Exige Sport 410 στην Ευρώπη ξεκινάει λίγο πάνω από τα 100.000 ευρώ. Στη χώρα μας μάλλον δεν θα δούμε να κυκλοφορήσουν πολλά, παρόλα αυτά όμως πρόκειται για ένα μοντέλο που μπορεί να χαρίσει ατελείωτες ώρες οδηγικής ευχαρίστησης -εντός και εκτός πίστας- σε όποιον το επιλέξει.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!