NEASMS

Volvo: Δίχως diesel έκδοση το νέο S60!

Η σουηδική εταιρία επιβεβαίωσε και επίσημα πως η νέα γενιά S60 δεν θα έχει diesel έκδοση παρά μόνο βενζίνης και υβριδικές mild hybrid…

To νέο S60 θα παρουσιαστεί στους επόμενους μήνες και από την γκάμα του θα απουσιάζει ο πετρελαιοκινητήρας. Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo δίχως καθόλου diesel και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, λίγο έξω από το Charleston. Στόχος της Volvo είναι η πλήρης υβριδοποίηση της γκάμας με απώτερο (στόχο) το 50% των πωλήσεων της έως το 2025 να αναλογεί σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα (φυσικά εδώ μεγάλο ρόλο θα παίξει η αγορά της Κίνας).

Πέρυσι το καλοκαίρι η Volvo είχε ανακοινώσει την στρατηγική electrification που ουσιαστικά περιλαμβάνει την υβριδοποίηση των εκδόσεων βενζίνης, την παραγωγή ηλεκτρικών και την εγκατάλειψη της πετρελαιοκίνησης. Τώρα, με επίσημη ανακοίνωση της η Volvo αναφέρει ξεκάθαρα πως έχει σταματήσει την εξέλιξη των κινητήρων diesel και πως από το 2019 όλη η γκάμα της θα έχει μόνο τετρακύλινδρες Drive E εκδόσεις βενζίνης με mild hybrid τεχνολογία και αργότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Προφανώς στα mild hybrid αυτοκίνητα θα περιλαμβάνονται και οι diesel εκδόσεις των SUV της μάρκας, αφού η Volvo μπορεί να σταματά την εξέλιξη τους, αλλά όχι και την παραγωγή. Πάντως εδώ θα πρέπει να πούμε πως άλλοι κατασκευαστές (VW, Mercedes, PSA, Opel, Renault κ.α.) παρουσίασαν πρόσφατα νέους diesel όταν η Toyota ακολουθεί την οδό της Volvo. Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ισχυρή διείσδυση της Volvo στην Κίνα (όπου δε νοείται το ντίζελ) και φυσικά το γεγονός πως ανήκει εξ ολοκλήρου στην Geely.

«Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και δεν θα συνεχίζουμε την εξέλιξη νέας γενιάς πετρελαιοκινητήρων. Σταδιακά θα σταματήσουμε να διαθέτουμε αυτοκίνητα μόνο με θερμικό κινητήρα, με τις υβριδικές εκδόσεις βενζίνης να αποτελούν την βασική επιλογή και προς την ηλεκτροκίνηση» δηλώνει ο Hakan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!