NEA

H Porsche σταματά της παραγγελίες ελέω WLTP

Η γερμανική εταιρία θα σταματήσει προσωρινά να δέχεται παραγγελίες ώστε να μπορέσει να αναβαθμίσει την γκάμα της στο νέο κύκλο μετρήσεων WLTP.

O νέος κύκλος μετρήσεων WLTP/RDE θα ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αρκετοί κατασκευαστές (συνήθως σε εκδόσεις μοντέλων μεγάλων κυβικών και επιδόσεων) έχουν ήδη διακόψει ή τερματίσει προσωρινά την παραγωγή μοντέλων τους. Η εναρμόνιση με τις νέες μετρήσεις θα επιλύσει και το πρόβλημα με τους diesel τους οποίους η Porsche σκέφτεται να επαναφέρει.

Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος για τα SUV της εταιρίας, ο Friedmann Heller, δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό TopGear, πως η Porsche σκέφτεται πολύ σοβαρά να εφοδιάσει την Cayenne με έναν diesel V6. Και αυτό διότι υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον για το ντίζελ, π.χ. οι Γερμανοί που ζουν σε αγροτικές περιοχές, θέλουν να έχουν έναν τέτοιο κινητήρα, με μικρή κατανάλωση, μεγάλη αυτονομία και τα χαρακτηριστικά της ροπής που μόνο οι diesel έχουν.

Ο Heller μάλιστα αντικρούει τις φήμες που είχαν ακουστεί για εγκατάλειψη των diesel από την Porsche, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο η Cayenne, αλλά και η Macan θα αποκτήσουν diesel εκδόσεις μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Παρ’ όλα αυτά πάντως, οι πετρελαιοκινητήρες έχουν πλέον μικρό μερίδιο στις πωλήσεις της εταιρίας, αγγίζοντας μόλις το 14% στο σύνολο των αυτοκινήτων που διέθεσε παγκοσμίως. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει εδώ πως τους τελευταίους μήνες η Porsche πολύ απλά δεν είχε να διαθέσει ντίζελ!

Τι είναι ο κύκλος μετρήσεων WLTP και σε τι διαφέρει από τον NEDC; [blog]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!