NEA

Νέοι diesel και facelift για το Kia Sportage

Το κορεατικό SUV περνά από το προγραμματισμένο facelift και αποκτά πιο φρέσκια εμφάνιση και νέους πετρελαιοκινητήρες. Στην Ελλάδα με τα πρωτοβρόχια…

Η Kia ανακοίνωσε και επίσημα το ανανεωμένο Sportage το οποίο έχει την τιμή να εξοπλίζεται με τον πιο καθαρό πετρελαιοκινητήρα που έχει κατασκευάσει έως τώρα η μάρκα. Πρόκειται για τον 1.6 CRDi της σειράς U3 που αντικαθιστά τον 1.7 CRDi με ισχύ 115 και 136 ίππους. Το νέο μοτέρ είναι προδιαγραφής Euro 6d TEMP και στην ισχυρότερη έκδοση του συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις και με τετρακίνηση.

Προς το παρόν δεν εφοδιάζεται με το σύστημα EcoDynamics+, κάτι που θα γίνει αργότερα και για τους turbo 1.600άρηδες βενζίνης. Έτσι, το πρώτο μοτέρ που υποδέχεται το mild hybrid σύστημα 48V είναι ο δίλιτρος diesel που εκπέμπει 4% λιγότερο CO2 στις μετρήσεις WLTP (αργότερα η Kia θα ανακοινώσει την ακριβή απόδοσή του).

Από εκεί και πέρα το Sportage απέκτησε νέο παρουσιαστικό με επανασχεδιασμένη μάσκα και προφυλακτήρες. Τα LED φώτα ημέρας έχουν ενσωματωθεί σε ένα νέο μοτίβο, ενώ η κορυφαία έκδοση εξοπλισμού GT Line διαθέτει νέους συνδυασμούς. Νέας σχεδίασης είναι οι ζάντες από 16 έως 19 ίντσες, όταν στο εσωτερικό υπάρχει νέο τιμόνι και πίνακας οργάνων. Πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός με νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (π.χ. Smart Cruise Control με Stop&Go, , Around View Monitor, Driver Attention Warning κ.α.).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!