NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Alfa Romeo στο Mille Miglia 2018 [vid]

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ιταλική φίρμα έδωσε το παρών στην αναβίωση ενός αγώνα που αποτελεί όνειρο για πολλούς petrolhead ανά τον πλανήτη.

Το Mille Miglia, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένας αγώνας που λάμβανε χώρα στην Ιταλία, από το 1927 έως το 1957. Πρακτικά ξεκινούσε από τη Brecsia και κάλυπτε μία διαδρομή 1000 περίπου μιλίων σε ανοικτούς δρόμους. Τρομερά απαιτητικός και επικίνδυνος, θεωρείται από πολλούς ο σημαντικότερος αγώνας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, ανώτερος από Targa Florio, Le Mans κ.λπ. Σε αυτόν έχουν εκτυλιχθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ιστορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πρωταγωνιστές τους Nuvolari, Moss και άλλα ιερά τέρατα της εποχής.

Πλέον, για λόγους ασφαλείας, το Mille Miglia δεν μπορεί να αναβιώσει στην αρχική λογική του, παραμένει όμως ως ένας αγώνας regularity για παλαιά αυτοκίνητα, εκείνης της εποχής. Η Alfa Romeo, από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες, δίνει κάθε χρόνο το παρών, κατεβάζοντας μία μεγάλη γκάμα κλασικών αυτοκινήτων. Στο σχετικό video μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση της ατμόσφαιρας και των όσων βίωσαν οι συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!