NEASMS

Πρόστιμο 3,75 δισ. ευρώ πρόστιμο στην Mercedes ελέω dieselgate;

Στην περίπτωση που η γερμανική εταιρία αποδειχθεί από τις γερμανικές αρχές η χρήση λογισμικού παραποίησης της εκπομπής ρύπων στους πετρελαιοκινητήρες.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται αφότου οι γερμανικές αρχές ανακάλυψαν ύποπτο λογισμικό στον κινητήρα πετρελαίου των 1.600 κ.εκ. του βαν Vito με τον εσωτερικό κωδικό ΟΜ 622. Από εκεί και πέρα η Mercedes οφείλει να επιδιορθώσει το πρόβλημα παρουσιάζοντας μία λύση έως τις 15 Ιουνίου. Το ίδιο θέμα όμως αφορά και την C-Class με τον 1.600άρη με κωδικό ΟΜ 626, ενώ γερμανικά μέσα αναφέρουν πως το θέμα εκτείνεται στον OM 642 (τρίλιτρος V6) που κινεί πολλά μοντέλα της μάρκας) και στον ΟΜ 651 (1.796 και 2.143 κυβικών).

Κάπως έτσι ο συνολικός αριθμός των ύποπτων αυτοκινήτων ανέρχεται στις 750.000 και αν υπολογίσει κανείς ένα μέσο πρόστιμο στις 5.000 ευρώ τότε προκύπτει ένα πρόστιμο 3,75 δισεκατομμυρίων ευρώ. Βαριά καμπάνα ακόμη και για την Mercedes, ενώ θα πρέπει να πούμε πως τα μοτέρ των 1.600 κ.εκ. προέρχονται από την Renault αλλά χαρτογραφούνται από τους Γερμανούς (οπότε οι Γάλλοι μπορεί να είναι «καθαροί»).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!