ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποια είναι η μεγαλύτερη συλλογή από VW Golf σε όλο τον κόσμο;

Ανάμεσα στις πιο παράξενες συλλογές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο είναι και αυτή του Αυστραλού Josef Juza που έχει να κάνει μόνο με VW Golf.

O αριθμός των αυτοκινήτων που περιλαμβάνει έχει φθάσει τα 114 και έπεται συνέχεια, καθώς το VW Golf δεν είναι σίγουρα ότι πιο σπάνιο ψάχνει να συλλέξει κανείς από τον χώρο της αυτοκίνησης. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Josef Juza δεν έχει επέμβει στα αυτοκίνητα αλλά προτιμά να τα διατηρεί στην κατάσταση που τα έχει αγοράσει, έτσι ώστε να είναι πιο αυθεντικά.

Παρ’ όλα αυτά μέσα στο γκαράζ του υπάρχουν και μερικά πολύ σπάνια κομμάτια όπως το Golf G60 Limited που είναι ένα από τα 71 που κατασκεύασε το αγωνιστικό τμήμα της εταιρίας με 210 άλογα και Syncro-4WD, αλλά και ένα ειδικά φτιαγμένο για ομολογκασιόν στα ράλι, VW Golf Rallye. H απόφαση για να ξεκινήσει την συλλογή ήρθε εντελώς ξαφνικά όταν οδήγησε ένα MK1 και μετά αποφάσισε να αγοράσει άλλο ένα, το οποίο, όπως λέει και ο ίδιος, του κόστισε περισσότερο η μεταφορά παρά το ίδιο το αυτοκίνητο.

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα Golf υπάρχουν κάποια που έχουν χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματικά (σκουπιδιάρικο για παράδειγμα), υπάρχει ένα που ανήκε σε σεΐχη (με δέρματα, ξύλο και τηλέφωνο!), ένα “ηλεκτρικό” που χρησιμοποιεί 12 μπαταρίες αυτοκινήτου για να κινηθεί και ένα που έχει κλείσει το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα (συν άλλα 150.000 χιλιόμετρα αφού του αφαίρεσαν την καλωδίωση του κοντέρ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button