NEASMS

Θα υπάρξει το κατάλληλο ελαστικό για να σπάσει το ρεκόρ των 483 χλμ./ώρα;

Πλέον η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ένα hypercar είναι τόσο μεγάλη με μόνο εμπόδιο να βρεθεί ένα λάστιχο που να αντέχει τις τεράστιες αναπτυσσόμενες τάσεις και θερμοκρασίες.

Επόμενος στόχος για τους κατασκευαστές hypercars είναι τα 300 μίλια ανά ώρα ή αν προτιμάτε τα 482,8 χλμ./ώρα. Η Bugatti έχει δηλώσει πως δεν την ενδιαφέρει το ρεκόρ ταχύτητας αλλά όταν η Michelin ετοιμάσει τα κατάλληλα ελαστικά κάτι μας λέει πως θα προτιμούσε να σπάσει το ρεκόρ μία ακόμη γαλλική εταιρία. Και πρόσφατα οι άνθρωποι της Michelin πάντως δηλώνουν ότι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης ενός τέτοιου ελαστικού που θα μπορεί να αντέξει αυτή την ταχύτητα ή και πάνω από αυτή.

Η Koenigsegg, η οποία έχει ήδη το ρεκόρ ταχύτητας με την Agera RS και τα 447,19 χλμ./ώρα (ή 277,9 μίλια ανά ώρα) ετοιμάζει για το 2019 το νέο της hypercar οπότε είναι προφανές ότι θα θελήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα. Από την άλλη, υπάρχει και η αμερικανική Hennessey η οποία διατείνεται πως ήδη το Venom F5 (έστω και αν δεν πρόκειται για μοντέλο μαζικής παραγωγής) με τους 1.600 ίππους θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα έχει τελική πάνω από τα 300 μίλια την ώρα. Για να δούμε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!