NEASMS

Η ηλεκτροκίνηση οδηγεί σε περικοπές θέσεων!

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που έγινε στην Γερμανία, μέχρι το 2025 θα έχουν χάσει την θέση τους τουλάχιστον 75.000 εργαζόμενοι.

Στην έρευνα που συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές της χώρας και το πόρισμα έδειξε πως απαιτείται τουλάχιστον 30% λιγότερος χρόνος για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μόλις το 1/6 σε εξαρτήματα και σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα. Μάλιστα, σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες χρειάζεται μόλις το 1/5 του εργατικού δυναμικού συγκριτικά με ένα άλλο που κατασκευάζει μηχανές εσωτερικής καύσης.

Με τα σημερινά δεδομένα στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία απασχολούνται 810.000 εργάτες, εκ των οποίων οι 210.000 σχετίζονται με την κατασκευή κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης. Μέχρι το 2030 υπάρχουν εκτιμήσεις που θέλουν 1 στα 4 αυτοκίνητα που θα παράγεται να είναι ηλεκτρικό.

Αν επικρατήσει το σενάριο αυτό τότε μιλάμε για περικοπές περίπου 75.000 θέσεων, ενώ υπάρχουν φόβοι για απώλειες που μπορεί να φτάσουν τις 100.000. Όπως εκτιμά και το πολύ ισχυρό συνδικάτο IG Metall, μέχρι το 2030 μία στις δύο θέσεις εργασίας στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα καλώντας την κυβέρνηση να αντιμετωπίσουν το μελλοντικό αυτό πρόβλημα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ο μεγαλύτερος εφιάλτης για την αυτοκινητοβιομηχανία; [blog]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!