NEASMS

Ηλεκτρικό Opel eCorsa το 2020!

Το ηλεκτρικό Corsa μηδενικών ρύπων θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMP που θα περάσει και στα νέας γενιάς Citroen C3 και Peugeot 208.

Κάτι που σημαίνει πολλά πράγματα. Καταρχήν την σημαντικότητα που δίνει ο όμιλος PSA στην Opel και την ανάγκη να μειώσει το κόστος εξέλιξης χρησιμοποιώντας άμεσα τις νέες πλατφόρμες σε όλα τα μοντέλα. Έτσι, το νέο Corsa που θα δούμε το 2019 (το eCorsa ένα χρόνο αργότερα) θα υποδεχθεί πρώτο τη νέα πλατφόρμα CMP με την PSA να έχει μειώσει τις πλατφόρμες από 9 σε 2 (η άλλη είναι η EMP2).

Σχετικά με το eCorsa δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία πέρα από την επιβεβαίωση της ονομασίας και την εκτίμηση πως θα έχει μία αυτονομία στα 300-400 χλμ. στην βασική έκδοση αφού ίσως να υπάρχει και μία με μεγαλύτερες μπαταρίες.

Παράλληλα η PSA έχει ως στόχο να μειώσει τις σειρές κινητήρων από δέκα σε τέσσερις. Εξελίσσει ένα νέο 1.600άρη βενζίνης και για υβριδική χρήση που θα περάσει πιθανότατα στην plug-in εκδοχή του Grandland X.

Γενικότερα η λογική της Opel (και της PSA) είναι πως η ηλεκτροκίνηση έχει νόημα σε μικρότερο μοντέλα (όπως το eCorsa ή τα αντίστοιχα νέα ηλεκτρικά 208 και C3 που θα δούμε αργότερα) όταν η υβριδική τεχνολογία προορίζεται για τα μεγαλύτερα μοντέλα. Ο 1.2 PureTech θα εξελιχθεί και αναβαθμιστεί ενώ ο νέος 1.500άρης diesel έχει τουλάχιστον μία πενταετίας παραγωγής μπροστά του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!