NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκάρει πλαγιομετωπική με φορτηγό [vid]

Η σύγκρουση πραγματικά σοκάρει αλλά παράλληλα μας δείχνει πόσο ασφαλή έχουν γίνει πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα…

Αναμφίβολα τα crash-test και ο Euro NCAP έχουν συμβάλλει στα μέγιστα για την βελτίωση της παθητικής ασφάλειας των σύγχρονων αυτοκινήτων. Εδώ θα δείτε πως ο οδηγός του Volvo βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (προφανώς το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας ήταν απενεργοποιημένο, αν υπήρχε) και προσκρούει σφόδρα και πλαγιομετωπικά με ταχύτητα περἰπου 60 χλμ./ώρα (δίχως να συνυπολογίζεται η σχετική του φορτηγού). Στη συνέχεια θα δείτε τον οδηγό ενός XC70 να διατηρεί τις αισθήσεις του και όπως μαθαίνουμε να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Το όλο περιστατικό να μας υπενθυμίζει πως η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές (και ο αερόσακος μετριάζει τους τραυματισμούς). Μάλιστα παρατηρείστε την κολόνα του αμαξώματος που δεν έχει τσακίσει καθόλου διαφημίζοντας με το καλύτερο τρόπο αυτό που η Volvo προβάλλει δεκαετίες τώρα.

Πλευρικοί αερόσακοι: είναι χρήσιμοι ή απλά ένα εφέ; [vid]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!