NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη ο CEO της Audi!

H εισαγγελία του Μονάχου προχώρησε στη σύλληψη του CEO της Audi, Rupert Stadler, καθώς διέκριναν τον κίνδυνο απόκρυψης στοιχείων που σχετίζονται με την υπόθεση των ρύπων ντίζελ.

Με μία λιτή ανακοίνωση οι Γερμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του επί κεφαλής της Audi, σήμερα το πρωί. “Στο πλαίσιο της έρευνας σε θέματα πετρελαιοειδών και κινητήρων Audi, το γραφείο του εισαγγελέα του Μονάχου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του καθηγητή Rupert Stadler στις 18 Ιουνίου 2018”, ανέφερε κατά γράμμα η σχετική δήλωση. Ο στόχος πίσω από αυτή την ενέργεια είναι να μην μπορεί ο Stadler να εμποδίσει την ανεξάρτητη έρευνα της δικαιοσύνης γύρω από το γνωστό σκάνδαλο ρύπων.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελία άνοιξε τον κύκλο των υπόπτων για απάτη ή ψευδή διαφήμηση, περιλαμβάνοντας σε αυτόν και τον CEO της εταιρίας. Από την πλευρά του, ο όμιλος VW επιβεβαίωσε σήμερα το γεγονός, τονίζοντας ωστόσο το τεκμήριο αθωότητας του Stadler για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Το όλο θέμα, μάλιστα, θα συζητηθεί και εντός των τειχών, στη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου, τη Δευτέρα. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι οι Γερμανικές αρχές είχαν ήδη προχωρήσει στο παρελθόν σε έρευνα στο σπίτι του Rupert Stadler, ενώ η σύλληψη δεν έγινε μετά από αίτημα των αμερικάνικων διωκτικών αρχών.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!