NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και εγένετο νέο Suzuki Jimny!

Ένα από τα παλαιότερα 4Χ4 της αγοράς έφτασε η στιγμή να ανανεωθεί. Και το νέο Jimny δεν δείχνει διατεθειμένο να ακολουθήσει την crossover λογική των καιρών…

Πιστό στη λογική του προηγούμενου μοντέλου αλλά και όλων των παλαιάς κοπής ATV (All Terrain Vehicle), το νέο Jimny διατηρεί την τετράγωνη σχεδιαστική του λογική. Το κάνει, ωστόσο, με ένα τέτοιο τρόπο που κάθε άλλο παρά δείχνει παρωχημένο οπτικά. Το αντίθετο, τονίζει το χαρακτήρα του οχήματος και αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για τις εκτός δρόμου δυνατότητες που, παραδοσιακά, ήταν από τα ισχυρότερα χαρτιά του εν λόγω μοντέλου.

Η πιο μεγάλη ανανέωση -αναμενόμενα- έχει επιτελεστεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Από το σπαρτιάτικο σαλόνι της απερχόμενης γενιάς, περάσαμε πλέον σε ένα πιο μοντέρνο ταμπλό. Όχι πως αυτό δεν διατηρεί μια heavy duty σχεδιαστική λογική, το αντίθετο μάλιστα. Προσθέτει όμως στην εξίσωση μία νέα οθόνη αφής πολλαπλών λειτουργιών και αρκετά επιμέρους στοιχεία, αναβαθμίζοντας τον αέρα του εσωτερικού, με σεβασμό όμως στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ενδεικτικά, στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται σύστημα cruise control, μπουτόν για την εκκίνηση του κινητήρα και αυτόνομο σύστημα πέδησης.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Jimny αναμένεται να ανακοινωθούν στις 5 Ιουλίου. Σύμφωνα όμως με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα υπάρχει διαθέσιμη μία πολύ μικρή έκδοση 660 κ.εκ. και μία μεγαλύτερη, 1.5 λίτρου. Πιο πιθανό είναι στην Ευρώπη να δούμε μόνο τη δεύτερη, συνοδευόμενη από ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ή ένα αυτόματο 4. Φυσικά, η τετρακίνηση διατηρείται στο ακέραιο, όπως και η δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων, που κατατάσσει το Jimny στα σοβαρά εκτός δρόμου οχήματα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!