NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόωρη αποκάλυψη για το Audi A1 [upd+photos]

Μία διαρροή φωτογραφιών αποκάλυψε το νέο Α1, το οποίο δείχνει σαφώς πιο δυναμικό, σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Μπορεί η Audi να ξεκίνησε να χτίζει ένταση γύρω από το επερχόμενο μικρό της μοντέλο, δίνοντας διάφορα teaser στο κοινό, ένα βέλγικο site αυτοκινήτου όμως κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στις επίσημες φωτογραφίες, δίνοντάς τις στη δημοσιότητα, πριν από την επίσημη παρουσίαση. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, το επόμενο Α1 θα φέρει ένα πιο μυώδες και με έντονες ακμές αμάξωμα, θυμίζοντας κάτι από Q2. Ενδεικτικά αναφέρουμε την κυψελοειδή γρύλια, τους τονισμένους αεραγωγούς και τον πίσω αεροδυναμικό διαχύτη.

Προχωρημένο σχεδιαστικά, στα ίδια πρότυπα, είναι και το εσωτερικό του, στο οποίο δεσπόζει το νέο Virtual Cockpit της εταιρίας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment με οθόνη αφής που συναντάμε και στα Α6, Α7, Α8 και Q8. Για την τόνωση του μοντέρνου και νεανικού χαρακτήρα του μοντέλου, οι σχεδιαστές έχουν φροντίσει να προσφέρουν μία σειρά φιλέτων και λεπτομερειών στο χρώμα του αμαξώματος. Και, φυσικά, δεν λείπει μία σειρά πρόσθετων συστημάτων και επιλογών που μπορούν να εξατομικεύσουν το κάθε όχημα, με βάση τις ανάγκες και την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του.

Αναφορικά με τη γκάμα των κινητήρων, σύντομα θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση από την Audi, θεωρείται όμως σίγουρο ότι θα δούμε τα περισσότερα –αν όχι όλα- από τα σύνολα που εξοπλίζουν και το αδερφό VW Polo. Ένα χιλιάρι, τρικύλινδρο μοτέρ με 116 ίππους, όπως και ένα 1.5 turbo σύνολο των 150 ίππων. Η ίδια η Audi έχει ανακοινώσει εκδόσεις με ισχύ έως 200 ίππους, πολλές φωνές όμως κάνουν λόγο για έως και 250 ίππους, στην κορυφαία έκδοση S1. Η κίνηση θα μεταδίδεται μπροστά, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες, Quattro εκδόσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου από την Audi. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο κοινό θα γίνει στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ η διάθεση του θα ξεκινήσει πριν από τα τέλη του χρόνου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!