NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Audi τελικά καθαίρεσε τον CEO της, Rupert Stadler

Οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα πραγματικά αλλάζουν μέσα σε ώρες! Τελικά η γερμανική εταιρία αποφάσισε να απαλλάξει των καθηκόντων του τον μέχρι πρότινος CEO της.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει προσωρινά ο 56χρονος διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας, Bram Schot, ξεκινώντας άμεσα αφού ο Stadler βρίσκεται κρατούμενος μετά από εισαγγελική παραγγελία, με αφορμή το σκάνδαλο dieselgate. Όπως φαίνεται η χθεσινή απόφαση του ΔΣ του ομίλου VW άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, μετά από την παρέμβαση του ίδιου του Stadler. Σε μία λιτή δήλωση η Audi ανέφερε πως «Ο Stadler έχει ζητήσει από το εποπτικό συμβούλιο να τον απαλλάξει από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Audi AG και στο διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen AG».

Η εταιρία, βέβαια, έσπευσε να συμπληρώσει ότι αυτή η αλλαγή είναι προσωρινή, μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι συνθήκες της σύλληψής του. Παρόλα αυτά, ακόμα και αν αποδειχτεί η μη εμπλοκή του στην υπόθεση, αρκετοί βλέπουν μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο επιστροφής του στα πράγματα. Ένα ρεαλιστικό σενάριο για το άμεσο μέλλον είναι να προφασιστεί λόγους που θα τον κάνουν να παραιτηθεί, ώστε να αφήσει τη θέση του CEO σε κάποιον άλλο, που δεν θα έχει την παραμικρή υπόνοια εμπλοκής με την υπόθεση.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!