NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To ΔΣ του ομίλου VW σε δίλημμα για νέο CEO στην Audi

Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου συζήτησε εκτάκτως το θέμα σύλληψης του Rupert Stadler αλλά τελικά δεν προχώρησε σε άμεση αλλαγή του CEO.

Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το κατά πόσο μία εταιρία όπως η Audi μπορεί να συνεχίσει να είναι παραγωγική χωρίς διευθύνοντα σύμβουλο, αφού ο Stadler βρίσκεται από εχθές υπό κράτηση, μετά από απόφαση της εισαγγελίας του Μονάχου, με αφορμή το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων. Φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει το χρόνο αποφυλάκισής του, ούτε και θέλει να προχωρήσει σε κάποια σπασμωδική κίνηση αντικατάστασης ενός ανθρώπου που πρόσφερε για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του στον όμιλο. Από την άλλη, όμως, η δουλειά είναι δουλειά…

Ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης, το συμβούλιο ανέστειλε προσωρινά τις συνομιλίες για την εύρεση αντικαταστάτη. «Τα εποπτικά συμβούλια της VW και της Audi δεν έχουν ακόμη λάβει απόφαση και συνεχίζουν να αξιολογούν την κατάσταση» ήταν η ακριβής δήλωση εκπροσώπου του ομίλου γύρω από το θέμα. Όπως φαίνεται, για τη θέση του CEO, μέχρι να αποφυλακιστεί ο Stadler, προτάθηκε εσωτερικά ο Bram Schot, διευθυντής πωλήσεων της Audi. Αυτή όμως η πρόταση συνάντησε αρκετή αντίσταση από μερίδα των μελών του συμβουλίου.

Μία άλλη άποψη που ακούστηκε -και όπως φαίνεται επικράτησε- είναι να μην υπάρξει κάποια βιαστική κίνηση από πλευράς της εταιρίας, μετά την απροσδόκητη σύλληψη του Stadler. Σίγουρα όμως το καζάνι βράζει εσωτερικά και οι ισορροπίες είναι λεπτές μεταξύ των διαφόρων μερών. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να υπάρξουν τελικά εξελίξεις, ακόμα και αν ο ίδιος ο Rupert Stadler καταφέρει να αποφυλακιστεί.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!