NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο Audi A1, όλα τα στοιχεία

Μετά την πρόωρη αποκάλυψη των φωτογραφιών του, λόγω διαρροής, η Audi ανοίγει και επίσημα τα χαρτιά της γύρω από το νέο Α1.

Το νέο μικρό της μοντέλο δείχνει σαφώς πιο δυναμικό από το απερχόμενο, με έντονες ακμές και επιμέρους προκλητικά στοιχεία, όπως οι μεγάλοι αεραγωγοί και οι έως 18 ιντσών τροχοί. Προαιρετικά υπάρχει και το πακέτο S Line που προσδίδει επιπλέον νεύρο, με ένα μεγαλύτερο πίσω αεροδυναμικό διαχύτη, πλευρικά skirts και άλλες μικρολεπτομέρειες στο αμάξωμα. Όσο για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, είναι πλέον μεγαλύτερες, με μήκος 4.03 μέτρα, πλάτος 1.74 και ύψος 1.41 μέτρα.

Περνώντας στο εσωτερικό, υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Audi, ενώ έχει αναβαθμιστεί και από άποψης ποιότητας υλικών. Ακόμα και στη βασική έκδοση το νέο Α1 διαθέτει έναν έγχρωμο, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.25 ιντσών και τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Τρεις διαφορετικές εναλλακτικές θα είναι διαθέσιμες, η κάθε μία με τις δικές τις επενδύσεις και μικρές λεπτομέρειες. Εδώ υπάρχουν σπορ και θερμαινόμενα καθίσματα, ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με 11 ηχεία, εσωτερικός κρυφός φωτισμός σε 30 αποχρώσεις, το MMI infotainment της εταιρίας με οθόνη 8.8 ιντσών αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο, με οθόνη 10.1 ιντσών.

Από άποψης χώρων, το νέο Α1 προσφέρει ένα πιο άνετο σαλόνι, καθώς και ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα αποσκευών. Το τελευταίο έχει χωρητικότητα 335 λίτρα, νούμερο που ανεβαίνει στα 1.090 λίτρα, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Αναφορικά με τη γκάμα των κινητήρων, οι Γερμανοί έχουν φροντίσει να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις, μιλώντας για βενζινοκινητήρες. Υπάρχουν διαθέσιμα τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα μοτέρ 1.0, 1.5 και 2.0 λίτρων, με ισχύ από 95 έως 200 ίππους. Σχεδόν όλα μπορούν να συνδυαστούν είτε με μηχανικό, είτε με αυτόματο κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων. Ειδικά για την έκδοση 40 TFSI, θα προσφέρεται με το εξάρι S Tronic κιβώτιο.

Από αναρτήσεις, υπάρχουν 3 διαφορετικές επιλογές. Πέρα από τη βασική, προσφέρεται μία σπορ, καθώς και μία σπορ με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Ένα προαιρετικό Performance πακέτο είναι επίσης διαθέσιμο, με ενισχυμένα φρένα και άλλα καλά που θα εκτιμήσουν οι πιο νευρικοί οδηγοί. Όσο για την ασφάλεια, το νέο Α1 διαθέτει συστήματα ελέγχου αλλαγής λωρίδας, adaptive speed assist, park assist και pre sense front, με το τελευταίο να ειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης και, σε δεύτερο χρόνο, να επεμβαίνει αυτόματα και στα φρένα.

Εμπορικά, το νέο A1 Sportback θα ξεκινήσει να διατίθεται από το φθινόπωρο στις ευρωπαϊκές αγορές και από το πρώτο τρίμηνο του 2019 στην Ελλάδα. Σύντομα, ωστόσο, οι αντιπροσωπείες θα ξεκινήσουν να δέχονται τις πρώτες παραγγελίες. Εικόνα για τιμές στην ελληνική αγορά δεν έχουμε ακόμα, υπολογίζεται όμως το κόστος να είναι ίδιο ή ελαφρά μεγαλύτερο από το υπάρχον μοντέλο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!