NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Audi και Airbus έτοιμες να δοκιμάσουν ιπτάμενα ταξί

Οι δύο εταιρίες κατέθεσαν την πρόθεσή τους στη Γερμανική κυβέρνηση να δοκιμάσουν ιπτάμενα ταξί στη γενέτειρα πόλη της Audi, το Ingolstadt.

Σύμφωνα με μία άποψη, το μέλλον των μετακινήσεων θα ανήκει στις τρεις διαστάσεις! Και, κάπως έτσι, οι Audi και Airbus αποφάσισαν να αποδείξουν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος μετακίνησης, πέραν του να περιμένει κανείς υπομονετικά μέσα στην αυξημένη κίνηση των δρόμων. Όσο για τις Γερμανικές αρχές, χαιρετίζουν αυτή την προσπάθεια, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να δώσει νέες δυνατότητες ανάπτυξης για μία βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας.

Ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Andreas Scheuer, ανέφερε σε δήλωσή του πως «Τα ιπτάμενα ταξί δεν είναι πλέον ένα όραμα, μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια νέα διάσταση μετακίνησης. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις εταιρείες και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που ήδη αναπτύσσουν αυτή την τεχνολογία, πολύ συγκεκριμένα και με επιτυχία». Μάλιστα, μέσα στο επόμενο διάστημα μπορούμε να περιμένουμε και άλλες εξελίξεις, αφού η κινητικότητα διαφόρων κατασκευαστών γύρω από την παραγωγή ιπτάμενων οχημάτων είναι μεγάλη.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως στο πρόσφατο σαλόνι της Γενεύης, οι Audi, Airbus και Italdesign παρουσίασαν το πρωτότυπο όχημα Pop.Up Next. Μία διθέσια καμπίνα που συνδέεται είτε σε αυτοκίνητο, είτε σε drone. Μία άλλη εταιρία, ονόματι Volocopter, εξελίσσει με την υποστήριξη των Daimler και Intel ένα ηλεκτρικό -τύπου drone- ελικόπτερο για την μεταφορά ανθρώπων εντός πόλεων. Το τελευταίο έχει ολοκληρώσει τις δοκιμαστικές πτήσεις και μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια θα διατίθεται στην αγορά. Αντίστοιχα και η Geely, ιδιοκτήτρια της Volvo, εξαγόρασε τον περασμένο Νοέμβριο την Terrafugia, μια αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ιπτάμενων οχημάτων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!