NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Porsche εξαγοράζει τη Rimac

Αρκετές συνέργειες μεταξύ εταιριών έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Μία εξ αυτών είναι και η εξαγορά του 10% της Κροάτικης εταιρίας Rimac από την Porsche.

Το γιατί, βέβαια, να κάνει η Porsche μια τέτοια κίνηση, είναι μάλλον προφανές. Παρότι δεν κρύβει πίσω της μεγάλη ιστορία (η Rimac ιδρύθηκε μόλις το 2009 από τον Κροάτη Mate Rimac, στο γκαράζ του σπιτιού του!) ως εταιρία ειδικεύεται στην κατασκευή κάποιών ιδιαίτερα εντυπωσιακών supercar, ενώ παράλληλα διαθέτει και μία σοβαρή τεχνογνωσία σε θέματα ηλεκτροκίνησης. Το ακριβές ποσό της συναλλαγής δεν έγινε γνωστό, είναι όμως σίγουρο ότι μία τέτοια εξαγορά μπορεί να είναι επωφελής και προς τις δύο πλευρές.

Ειδικά για την Porsche, θα μπορέσει να αντλήσει know how γύρω από την κατασκευή συσσωρευτών υψηλής τάσης, καθώς και ηλεκτροκινητήρων. Η Rimac, πάλι, αποκτά πρόσβαση σε μία τεράστια τράπεζα γνώσεων γύρω από τα σπορ αυτοκίνητα, που έχουν αποκτηθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα από τους αγώνες. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το C-Two, το ηλεκτρικό Hypercar που κατασκεύασε η κροατική εταιρία ανακοινώνει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,95 δευτερόλεπτα, ενώ το κοντέρ του ανεβαίνει στα 300 χλμ/ώρα μετά από μόλις 11,8 δευτερόλεπτα (η τελική του αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα)!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!