NEASMS

Aston Martin: Με 715 άλογα η κουκλάρα DBS Superleggera!

Λίγες ώρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια η διάδοχος της Vanquis με τον bi-turbo V12 βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα…

Όπως συμβαίνει σχεδόν με κάθε νέα Aston Martin, είναι πράγματι εντυπωσιακό πως οι Βρετανοί καταφέρνουν να δημιουργούν κάθε φορά και από ένα πιο όμορφο αυτοκίνητο. Πάρτε για παράδειγμα την ολοκαίνουργια DBS στην ελαφρύτερη και πιο σκληροπυρηνική έκδοση Superleggera (θα υπάρξει και Volante) με σχεδιαστικές καταβολές από τις DB11 και Vantage.

Το αμάξωμα (με εκτενή χρήση από κάρμπον πάνελ ώστε το απόβαρο να μην ξεπερνά τα 1.700 κιλά) έχει μία πιο έντονες ακμές, ειδικά στο πίσω μέρος, με το μέγιστο αεροδυναμικό φορτίο να φτάνει τα 180 κιλά (δίχως ακόμη να διευκρινίζεται σε ποια ταχύτητα).

Η DBS Superleggera είναι φυσικά πισωκίνητη με τα 715 άλογα και τα 900 Nm του V8 5.2 με το διπλό turbo να περνούν μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου της ZF και να καταλήγουν σε ένα μπλοκέ διαφορικό. Σχετικά με τις επιδόσεις οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 0-96 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ. με το 0-160 να διαρκεί 6,4 δλ. και το κοντέρ να φλερτάρει με τα 300 χλμ./ώρα.

O βασικός αντίπαλος της DBS είναι η Ferrari 812 Superfast και όπως όλα δείχνουν αποτελεί έναν άκρως υπολογίσιμο αντίπαλο. Αξιοσημείωτο είναι πως η Aston Martin θα λανσάρει του χρόνου το DBX που θα είναι το πρώτο της SUV. Στη συνέχεια θα υπάρξουν δύο εκδόσεις της Lagonda (το ένα θα είναι σεντάν) με στόχο έως το 2022 να έχει περάσει στην παραγωγή ένα μεγαλύτερο SUV που θα πετάξει το γάντι στην Bentley Bentayga.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!