NEASMS

H GM ετοιμάζει νέους πετρελαιοκινητήρες

Όσο και αν ακούγεται παράξενο η αμερικανική εταιρία έχει διατηρήσει το κέντρο εξέλιξης στο Τορίνο και θα προχωρήσει στην παραγωγή νέων diesel κινητήρων.

Η είδηση έρχεται από το Automotive News το οποίο αναφέρει πως του χρόνου θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου τρίλιτρου V6 diesel που θα περάσει αρχικά στα Silverado και Sierra. Ο νέος Duramax θα μπει σε διάφορα μοντέλα της GM που κυκλοφορούν κυρίως στις αγορές της Αμερικής.

Μέχρι τώρα η GM χρησιμοποιούσε τον 1.600άρη diesel της PSA και αυτό σύντομα θα αλλάξει στο πλαίσιο της στρατηγικής CCS (Cylinder Set Strategy). Μάλιστα η GM ετοιμάζει έναν τρικύλινδρο στα 1.500 κ.εκ. (ουσιαστικά θα είναι το ένα σκέλος του νέου V6) για τα μικρότερα μοντέλα της (Cruze, Equinox κ.α.).

Πάντως, η όλη είδηση προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση (ειδικά όταν πρόκειται για μία μη ευρωπαϊκή εταιρία αφού στην Ευρώπη ουσιαστικά βαστά η πετρελαιοκίνηση) σε μία εποχή που αρκετές εταιρίες (Volvo, Toyota κ.α.) έχουν δηλώσει πως έχουν σταματήσει εδώ και καιρό την εξέλιξη των diesel.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!