NEA

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό CUPRA e-Racer για πρώτη φορά σε πίστα

Οι δοκιμές στη πίστα επιβεβαίωσαν την επιτυχή ενσωμάτωση των μπαταριών του e-Racer, οι οποίες αποτελούνται από 6.072 κυκλικά στοιχεία και ισοδυναμούν με μια μπαταρία για 9.000 κινητά τηλέφωνα!

Η CUPRA έφερε το e-Racer για πρώτη φορά σε πίστα αγώνων στο Zagreb της Κροατίας  προκειμένου να δοκιμάσει την ενσωμάτωση της ηλεκτρικής μπαταρίας με τα υπόλοιπα εξαρτήματα του οχήματος. Κάθε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα, η μπαταρία, το σύστημα ψύξης και προώθησης είχε προηγουμένως δοκιμαστεί ξεχωριστά.

Όλα τα εξαρτήματα ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά και η λειτουργία τους δοκιμάστηκε στη πίστα αγώνων στο Zagreb με πολύ αισιόδοξα αποτελέσματα για την ομάδα CUPRA. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι συνθήκες θερμοκρασίας της πίστας επιβεβαίωσαν ότι το CUPRA e-Racer είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του ανταγωνισμού. Οι αρχικές δοκιμές έδωσαν πολύ θετικά συμπεράσματα.

Το CUPRA e-Racer αποδίδει 680 ίππους και χρειάζεται μόλις 3,2 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα, 8,2 για τα 0-200, με τελική στα 270 χλμ./ώρα.

Δημιουργία του πρώτου επαναφορτιζόμενου αγωνιστικού αυτοκινήτου τουρισμού

Η μπαταρία σε αυτό το πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο αποτελείται από 6.072 κυκλικά στοιχεία και ισοδυναμεί με μία μπαταρία για 9.000 κινητά τηλέφωνα. Με αυτά τα στοιχεία η αυτονομία του e-Racer καθίσταται απόλυτα συμβατή για να αγωνιστεί στα πλαίσια του νέου θεσμού E-TCR (Electric Touring Car Races).

Τα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν από αυτές τις δοκιμές θα χρησιμοποιηθούν για την αναπροσαρμογή της ρύθμισης των συστημάτων ώστε το επόμενο βήμα να επικεντρωθεί στην απόδοση του οχήματος.

Ο SEAT Vice-president Research and Development, Dr.Matthias Rabe δήλωσε ότι «με το CUPRA e-Racer θέλουμε να πάμε τους αγώνες στο επόμενο επίπεδο. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να επανασχεδιάσουμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό και να επιτύχουμε. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας από του πυλώνες της CUPRA και είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα που κάνει αυτό το αγωνιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πραγματικότητα».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button