NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Fiat 500 Spiaggina, μία καλοκαιρινή πρόταση [vid]

Μετά από 60 χρόνια η Fiat αναβιώνει το όνομα Spiaggina, σε μία ειδική, επετειακή έκδοση του 500, η οποία μυρίζει καλοκαίρι!

Από την όψη και μόνο, καταλαβαίνει κανείς περί τίνος πρόκειται. Ένα μοντέλο που θέλει ήλιο από πάνω του για να κυκλοφορήσει… Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί φόρο τιμής στο 500 Spiaggina του 1958, το οποίο η Fiat φαίνεται ότι μάλλον θα αναβιώσει, έστω και σε πολύ περιορισμένη παραγωγή. Όπως φαίνεται, η οροφή απουσιάζει πλήρως. Το μόνο που εξέχει είναι ένα μικρό παρμπρίζ και το roll gage που κρίνεται απαραίτητο για την προστασία των επιβατών. Η δύο τόνων βαφή Sky Blue και Pearl White, σε συνδυασμό με τις ρετρό ζάντες της δεκαετίας του ’60 συμπληρώνουν την όλη εικόνα του εξωτερικού. Αντίστοιχα, οι αδιάβροχες ταπετσαρίες με το κάλυμμα των πίσω θέσεων, δίνουν μία αύρα από yacht. Πόσο μάλλον, αν αναλογιστεί κανείς ότι διατίθεται και παροχή νερού για ντους!

Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου, συνεργάστηκαν οι Garage Italia με τον οίκο Pininfarina. Η Fiat, ωστόσο, ετοίμασε και μία πιο εμπορική έκδοση του 500, Spiaggina ’58, η οποία θα κατασκευαστεί σε 1958 κομμάτια. Εδώ μιλάμε για μία ανοικτή έκδοση, στο συμβατικό όμως αμάξωμα, η οποία θα διαθέτει τα απαραίτητα ρετρό στοιχεία και πινελιές από χρώμιο. Εδώ ο χρωματισμός θα είναι Volare Blue, πάλι με μία λευκή γραμμή στο πλάι και με λευκή οροφή.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!